avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Infractiune sau nu? Un sait de pe care se pot trimite ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Infractiune sau nu? Un sait de pe care se pot trimite sms false

buna ziua! vreau sa fac si eu un site de fake sms(poti sa trimiti sms oricui de la oricine, avand posibilitatea de a alege numele sau numarul de telefon ce va fi afisat pe telefonul celui care il primeste). care sunt consecintele in cazul in care o persoana ce primeste un astfel de sms fals se plange de acest fapt autoritatilor competente? va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters127212 , utilizator 14:42, 9 Februarie 2010
Administratorul site-ului raspunde dupa caz ,administrativ,civil sau penal
Care ar fi consecintele suportate de administratorul site-ului in cazul unei plangeri civile, administrative sau penale dupa caz?
Specificarea pe site a faptului ca administratorul site-ului nu e responsabil de modul in care utilizatorii folosesc serviciul de trimitere de sms-uri cu identitate falsa, ma exonereaza de orice repercursiuni legale?
Va multumesc anticipat.

Ultima modificare: Vineri, 5 Februarie 2010
valentin1988, utilizator
problema e prea complexa pentru a fi discutata aici si cu informatiile extrem de putine pe care le furnizati.

in principiu administratorul raspunde pentru activitatile userilor numai in anumite conditii, spre exemplu in cazul in care este incunostiintat de o autoritate despre activitatlile ilegale si nu ia masuri pentru a le stopa or in cazul in care incurajeaza astfel de practici.

daca din ipoteza aratati ca este vorba de un site de "fake sms" este posibil sa fie complicat de justificat buna credinta.

ar trebui analizat intregul proiect si construit un cadru "protectiv"
Va multumesc pentru raspunsul promt acordat.
Totusi pornind de la premiza ca aceasta aplicatie nu e tocmai legala, cat de grave ar putea fi repercusiunile legale in cazul in care o ''victima'' a acestui serviciu face o plangere (penala sau civila)?
Va multumesc!
Din pacate o astfel de aplicatie este cam la limita legii. Faptul ca administratorul afirma ca nu raspunde pentru modul in care utilizatorii folosesc serviciul nu are nicio relevanta, atata vreme cat chiar serviciul in sine este "dubios".
Daca unul sau mai multi pagubiti ar depune plangere penala situatia s-ar cam inscrie in zona infractiunilor informatice cuprinse in legea 161/2003, mai exact art 45 si 46 din lege raportat la art 26 si 41 Cod penal. Un procuror mai zelos s-ar putea sa va creeze batai de cap.

Av. Claudiu Sorin Feteanu

Alte discuții în legătură

Dovezi in instanta ad2010 ad2010 am o intrebare.pot folosi in instanta mail-uri primite,inregistrari cu telefonul mobil,sms-uri trimise si primite?o persoana poate fi obligata sa se prezinte ... (vezi toată discuția)
Apel cu numar ascuns cumy cumy Primesc de 2-3 / saptamana de 3 luni apeluri cu numar ascuns de la cineva. Cand raspund acea persoana nu spune nimic. Banuiesc ca este un cunoscut. Stiu ca se ... (vezi toată discuția)
Pierdut sim telefon silviu35 silviu35 AM pierdut un sim de tel de abonament si pina lam cautat nu lam gasit,am anuntat sa mil intrerupa si cel care la gasit a vb in contul meu poate fii tras la ... (vezi toată discuția)