avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 323 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Infractiune sau nu? Un sait de pe care se pot trimite ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Infractiune sau nu? Un sait de pe care se pot trimite sms false

buna ziua! vreau sa fac si eu un site de fake sms(poti sa trimiti sms oricui de la oricine, avand posibilitatea de a alege numele sau numarul de telefon ce va fi afisat pe telefonul celui care il primeste). care sunt consecintele in cazul in care o persoana ce primeste un astfel de sms fals se plange de acest fapt autoritatilor competente? va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters127212 , utilizator 14:42, 9 Februarie 2010
Sa nu excludem si varianta unor daune morale, in cazul in care persoana care a avut de suferit poate sa demonstreze existenta acestora.
Salut

Hai sa fim seriosi , inteleg ca multi utilizatori cauta sa dea raspunsuri favorabile pentru a primi recomandari , rating, aplauze si mai stiu eu ce dar in acest caz pre e de tot .

@valentin , in primul rand tu pui la dispozitia unui utilizator anonim numere de telefon PRIVATE al unor cetateni care au dreptul la intimitate, totodata tu retii numerele de telefon intr-o baza de date ce nu este inscrisa in lista Operatorilor de Date cu caracter personal, totodata fara aceptul persoanelor in cauza , prin urmare

1 se poate face plangere penala , usor de demonstrat ca tu stiai ca aceste numere de tel vor ajunge in posesia ta si eventual al altora ( mai ales daca vei si vinde acele numere asa cum de altfel se procedeaza - nu spun ca tu ai si face iti spun cum fac altii)
2 daca in urma furnizari nr de tel de pe siteul tau se comit infractiuni de catre cunoscuti de ai tai ( pur si simplu cunoscuti de tine si usor de probat de procuror) cum iti vei demonstra tu bunacredinta SUNT mormane de plangeri penale la politie pentru fraude prin telefon IAR TU RETI SI FURNIZEZI NR DE TELEFON
3 de daune civile nici nu mai poate fi vb , din start daca tu retii numere de telefon tara aceptul titularului esti in culpa
4 pe L677- date cu caracter personal se prevad si sanctiuni penale
5 subscriu la afirmatiile dlui avocat Feteanu cu infractiunile infomatice,

am fost destul de explicit ???


cu stima

Ultima modificare: Marți, 9 Februarie 2010
ContSters127212, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovezi in instanta ad2010 ad2010 am o intrebare.pot folosi in instanta mail-uri primite,inregistrari cu telefonul mobil,sms-uri trimise si primite?o persoana poate fi obligata sa se prezinte ... (vezi toată discuția)
Apel cu numar ascuns cumy cumy Primesc de 2-3 / saptamana de 3 luni apeluri cu numar ascuns de la cineva. Cand raspund acea persoana nu spune nimic. Banuiesc ca este un cunoscut. Stiu ca se ... (vezi toată discuția)
Pierdut sim telefon silviu35 silviu35 AM pierdut un sim de tel de abonament si pina lam cautat nu lam gasit,am anuntat sa mil intrerupa si cel care la gasit a vb in contul meu poate fii tras la ... (vezi toată discuția)