avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Situatie: Proprietar apartament reface hidroizolatia ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Situatie: Proprietar apartament reface hidroizolatia terasa aferenta ...

Situatie:
Proprietar apartament reface hidroizolatia terasa aferenta apartamentului sau, fara sa anunte Asociatia de proprietari, pe cheltuiala proprie. Cand a anuntat asociatia, hidroizolatia era gata reparata. Asociatia accepta sa-l depagubeasca cu conditia ca executantul sa refaca facturile pe numele Asociatiei de proprietari sau sa ceara aprobarea celorlalti proprietari in acest sens. Proprietarul nu a fost despagubit pentru ca nu a adus facturile modificate pe asociatie si nici nu a cerut acordul celorlalti proprietari. Lucrarea este in garantie pe 10 ani , incepand cu anul 2017, octombrie. Exista contract intre proprietarul in cauza si executant, precum si certificat de garantie. Dupa 5 ani hidroizolatia se defecteaza din nou. Proprietarul se indreapta impotriva asociatiei sa repare hidroizolatia, desi exista un contract intre el si executant si un certificat de garantie oferit de executant, valabil inca aproximativ 5 ani. Cine trebuie sa repare hidroizolatia, Asociatia sau executantul care a oferit garantie pe 10 ani? Poate asociatia sa repare hidroizolatie atata timp cat lucrarea este inca in garantie, fara ca proprietarul sa piarda garantia? Poate executantul sa fie si executant si evaluator, evaluator care isi evalueaza propria lucrare si dand vina pe asociatie ca nu a intretinut corespunzator hidroizolatia. Normativele spun ca intretinerea terasei revine insarcina beneficiarului, beneficiar in contract fiind proprietarul si nu Asociacia. Asociatia nu are nici un rol in contractul dintre proprietar si executant. Multumesc mult?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 16:44, 11 Iunie 2024
Din moment ce nu a primit bani de la nimeni lucrarea veche o ignorati.
Asociatia cauta o firma mai serioasa care sa faca treaba buna si reface cum trebuie.

aici aveti o metoda mai nou moderna nu doar cu smoala.
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 6 Iunie 2024
Nivea, utilizator
Pentru ca prorietarul care a efectuat lucrare de hidroizolatie a terasei, in conditiile aratate, raspunsul as. prop. este corect. Este clar ca omu' a gresit, cu voie sau fara voie.
Daca as fi in locul dvs. as mai incerca o discutie cu acel proprietar, probabil primul "beneficiar" al infiltratiilor...
Sigur, discutia poate duce la rezultate imprevizibile, dar daca nu cadeti de acord la o solutie de compromis, dumnealui trebuie sa se adreseze asociatiei si sa arate ca in urma ploilor excesive, se produc infiltratii si as. prop. sa ia masuri.
Bun, asa cum a scris si @Nivea mai sus, luati-o din zero, ca si cum nu a mai fost efectuata o lucrare de hidroizolatie, gasiti o firma, poate doua, mult mai serioase si cand aveti, macar 75% din Fd. de reparatii, dati drumul la lucrare si repartizati si omului respectiv sume corespunzatoare, prop. pe cota-parte-indiviza de proprietate.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hidroizolatie terase nelumihai nelumihai Buna dimineata! Suntem o asociatie de propietari si avem urmatoarea problema: In anul 2008 a fost refacuta terasa blocului de catre vechea conducere ... (vezi toată discuția)
Cheltuielile cu reparatia acoperisului AnamariaPMT AnamariaPMT Buna seara! Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc de 4 etaje si de curand am achitat lucrarea pentru reparatia hidroizolatiei aferente apartamentului nostru ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis bloc adrian_09 adrian_09 Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc iar in urma caderilor mari de zapada acopreisul acestuia s-a rupt, eu avand infiltratii considerabile de apa in ... (vezi toată discuția)