avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Refuz acces magazin alimentar
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Refuz acces magazin alimentar

Buna ziua

As dori niste indrumari cu demersurile ce trebuie facute in legatura cu interzicerea accesului intr un magazin alimentar.
Acum 2 saptamani am cumparat produse in valoare de 35 lei iar la iesirea din magazin am sesizat pe aplicatie faptul ca am platit 92 lei.
Am solicitat bonul si am formulat plangere catre ANPC care astazi a efectuat un control la acel magazin.
Eu m- am dus ca de obicei sa imi fac cumparaturile iar patroana mi-a spus ca nu am ce sa mai caut in magazin.
Unde si pe ce cale as putea sa ma adresez pentru acest incident?

Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iunie 2024
Samulea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Samulea , utilizator 12:27, 13 Iunie 2024
Dvs puteti lua de bun ce răspuns vreti, chiar dacă e greșit și nu e vb de discriminare....
Oricum, nu va imiedica nimeni sa faceti plangere și colo și colo și va va veni răspuns din 2 parti.
Dvs ati ales sa chemati politia și acum ma întreb, ce ati rezolvat, acum va lasa sa întrați?
Ultima modificare: Joi, 13 Iunie 2024
gi-jane2, moderator
Ați fost discriminat dacă motivul pentru care nu vă mai primește în magazin e între cele de mai jos:

Ce este discriminarea?

Prin discriminare se înțelege orice deosebire, excludere, restricție sau preferință pe baza criteriilor prevăzute de legislația în vigoare.

Criteriile stabilite de legislația românească sunt: rasă, naționalitate, etnie, limbă, religie, categorie socială, convingeri, sex, orientare sexuală, vârstă, handicap, boală cronică necontagioasă, infectare HIV, apartenență la o categorie defavorizată, precum și orice alt criteriu care are ca scop sau efect restrângerea, înlăturarea recunoașterii, folosinței sau exercitării, în condiții de egalitate, a drepturilor omului și a libertăților fundamentale sau a drepturilor recunoscute de lege, în domeniul politic, economic, social și cultural sau în orice alte domenii ale vieții publice.

[ link extern ] /

Îl găsiți pe listă? Dacă da, puteți face cu succes plângere la CNCD. Dacă nu, ANPC este instituția căreia vă puteți adresa ca să fiți luat în seamă.
Cel mai in masura sa zica de ce nu m-a primit in magazin este patroana.Bineinteles ca motivul este faptul ca am sesizat ANPC ul iar acest fapt cred ca se poate incadra la convingeri.

Manuela Rășină a scris:

Ați fost discriminat dacă motivul pentru care nu vă mai primește în magazin e între cele de mai jos:




Si bineinteles ca am formulat o a doua plangere catre ANPC sesizand faptul ca nu am fost primit si inca multe alte nereguli pe care nu le sesizasem in prima petitie.Faptul ca esti patron de magazin nu inseamna ca dispui cum vrei tu .Sunt reguli de functionare prevazute destul de clar.
Ultima modificare: Joi, 13 Iunie 2024
Samulea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Discriminare s.sttefan s.sttefan Buna ziua Va rog sa ma lamuriti daca in cazul functionarilor publici cu aceleasi drepturi si obligatii si care lucreaza in schimburi, seful nemijlocit ii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! este legal ca o discoteca sa permita accesul doar ... cat1000 cat1000 Buna ziua! Este legal ca o discoteca sa permita accesul doar studentilor, pe baza carnetului de student? Se poate considera discrimare? Exista vreo lege care ... (vezi toată discuția)
Sesizare responsabil resurse umane morty morty Buna seara, Doresc sa ma sfatuiti daca pot face o sesizarre catre ITM si Consiliul de discriminare cu privire la atitudinea responsabilului de resurse umane ... (vezi toată discuția)