avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inchirierea locuintelor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inchirierea locuintelor

care este ultima lege care reglementeaza inchirierea locuintelor?si daca chiriasii mai au drept de preemptiune sau s-a desfiintat ca in cazul arendasilor
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:45, 5 Februarie 2010
Legea locuinţei nr. 114/1996.
Dreptul de preemptiune al chiriasului este stabilit de art. 18-21 din O.U.G. nr. 40/1999.
Ambele acte normative sunt inca in vigoare.
Intrucat autoritatile au aliniat dispozitiile in domeniu in raport cu cerinte ,prin modificari si completari ale legislatiei ,in urma carora a aparut L nr 230/2007 privind infiintarea,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari,care reglementeaza inclusiv inchirirea de catre proprietar a spatiului cu destinatia de locuinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere Dragut Dragut care este legea in vigoare care reglementeaza inchirierea locuintelor?si daca dreptul de preemptiune mai exista pentru chiriasi sau s-a desfiintat ca in cazul ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament (spatiu locativ) unei firme TTina TTina Un apartament din bloc a fost inchiriat de catre proprietarul lui unei firme, fara a cere acordul asociatiei de proprietari si pe cel al proprietarilor ... (vezi toată discuția)
Oug 40 din 1999 ContSters54572 ContSters54572 În prezent, chiriaşul cumpărător căruia i s-a desfiinţat contractul în urma promovării de către fostul proprietar a unei acţiuni în revendicare, mai ... (vezi toată discuția)