avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... permis de conducere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

permis de conducere

sotul meu a avut un accident cu masina
i a fost ridicat permisul si amendat
a dat politia in judecata
si a recuperat permisul
a castigat procesul

intrebare - cheltuieli de judecata???????

procesul a fost civil

fara victime

oricum si a castigat permisul inapoi.

nam primit nimic privind cheltuielile de judecata si nu stim ce sa facem

sotul nu a mai ajuns la judecatoria din slobozia dupa terminarea procesului.

procesul acolo sa tinut.

va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: cercetasa , utilizator 15:20, 5 Februarie 2010
Pai daca ati cerut cheltuieli de judecata trebuia sa depuneti la instanta, dovezile privind aceste cheltuieli, de pilda cheltuielile cu angajarea avocatului, de deplasare cu trenul sau cu autoturismul daca procesul a avut loc in alta localitate decat cea de domiciliu.
Daca nu le-ti depus, instanta ce sa va dea?
In plangerea initial formulata a solicitat obligarea partii adverse la plata de cheltuieli de judecata ?A facut dovada acestora?
nam primit nimic privind cheltuielile de judecata si nu stim ce sa facem
Hotararea instantei contine precizari si asupra cererii accesorii respectiv achitarea cheltuielilor de judecata ?
Parcurgeti atent hotararea instantei .
In lipsa hotararii ,dvs nu cunoasteti continutul ,eventual daca au fost dispuse in sarcina partii ,plata de cheltuieli de judecata
Sustineti ca a castigat procesul;pe ce va bazati cand lansati aceasta informatie?
In caz ca nu detineti hotararea instantei ,solicitati oficial comunicarea acesteia,in raport de care analizati etapele eventual de parcurs
Ultima modificare: Vineri, 5 Februarie 2010
ynocentta, utilizator
ma scuzati dar cred ca m am exprimat gresit

nu m am referit la a primi eu cheltuieli de judecata

ci la ce am eu de plata pentru acest proces

noua ne a parut bine ca sotul si a recuperat permisul in rest nu mai conteaza

bine ca sa terminat totul cu bine

probleme cu legea noi nu am avut pana acu si habar n avem ce se plateste si ce nu

deci, ma interesa daca eu am de plata ceva pentru acest proces statului

va multumesc pentru atentie si raspunsuri!
cand s a terminat procesul i s a spus sotului meu ca a doua zi se va da raspunsul

a mers la registratura si acolo i s a spus ca raspunsul este favorabil

hotararea intradevar nu o avem nu am vazut o

deci trebuie sa mearga la judecatorie sa vada ce se intampla

noi credeam ca vom primi prin posta cheltuieli de judecata.
Plangerea impotriva procesului verbal de contraventie este scutita de taxa de timbru. Sub acest aspect nu aveti nimic de plata
Daca v-ati judecat la judecatorie, vedeti ca impotriva solutiei, cealalta parte are dreptul de a o ataca cu recurs la tribunal. Deci solutia data in prima instanta nu este definitiva. Abia dupa comunicare catre parti a hotararii , mai precis in 15 zile de la comunicare, daca nu este atacata cu recurs, atunci devine definitiva si sotul dupa ce legalizeaza hotararea poate sa ridice permisul.
Altfel, daca se face recurs, va veti judeca la tribunal. Daca se mentine solutia primei instante, abia dupa redactarea hotararii de catre instanta de recurs, sotul isi va putea ridica permisul.

Alte discuții în legătură

Acociatia de proprietari refuza aplicare hotararilor judecatoresti saucheaionica saucheaionica Asociatia de proprietari ma dat in judecata in anul 2002 pentru restante la intretinere,am castigat procesul ca si pe urmatoarele ( apoi am dat eu asociatia in ... (vezi toată discuția)
Nu am primit sentinta dupa o saptamana! Utu2010 Utu2010 Buna Am facut o contestatatie la un proces verbal dat de un politzai ca am trecut pe rosu In ziua de marti 23-11-2010 a trecut o saptamna de la proces ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala respinsa- cand pot sa predau permisul? mirey0304 mirey0304 Buna ziua, In luna mai anul acesta mi-a fost retinut permisul de conducere. am depus contestatie impotriva procesului verbal si mi s-a inapoiat ... (vezi toată discuția)