avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Tichete de masă în perioada de instruire
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Tichete de masă în perioada de instruire

Bună ziua

Vin cu o întrebare legată de perioada pentru care se acordă tichetele de masă.

Am fost angajat de-a lungul anilor la mai multe companii multinaționale. Peste tot se efectuează o perioadă de training/instruire pentru noii angajați. Peste tot am participat și eu la această perioadă, care a fost plătită totdeauna la fel ca perioada normală de muncă. Și pentru care am primit corespunzător și tichetele de masă.

La ultimul loc de muncă am fost informat că nu mi se acordă aceste tichete pentru perioada de training, pe motiv că nu au fost „zile productive”.... Salariul, însă, l-am încasat la fel ca pentru restul perioadei lucrate.

Menționez că nu am primit nici un document anex referitor la această excepție, iar în contractul de muncă nu se precizează nimic, dar spre surprinderea mea am primit cardul pe care ar fi trebuit încărcată contravaloarea acelor tichete.

Ar trebui să inițiez o acțiune juridică în acest sens, ca să obțin retroactiv acele tichete, sau e normal ca anumite companii, ca în exemplul meu, să aibă „condiții speciale” ?
Cel mai recent răspuns: adimucu , utilizator 16:25, 10 Septembrie 2024
Dacă aveți perioada de proba de 3 luni, cam asta e la multinaționale, puteți să nu beneficiați de tichete de masa. După ce se face actele finale veți beneficia din aceea luna, nu și retroactiv. Asta trebuia să apară la oferta de angajare.
Despre ce acte finale vorbiti ? Durata c.i.m. cuprinde si perioada de proba .
Înainte de 90 de zile angajatorul poate să renunțe la serviciile celui ales, fara a motiva.. Daca corespunde din toate punctele de vederi trece pe nedeterminat. Din acest motiv nu se dau tichete la multinationale pe perioada de proba
Firma nu poate trece peste prevederile din codul muncii. Nu are nici o importanță că mi s-a terminat contractul în perioada de probă. A fost perioadă plătită normal, deci trebuia să primesc toate drepturile salariale, inclusiv tichetele de masă.

Szekely Barna a scris:

Înainte de 90 de zile angajatorul poate să renunțe la serviciile celui ales, fara a motiva.. Daca corespunde din toate punctele de vederi trece pe nedeterminat. Din acest motiv nu se dau tichete la multinationale pe perioada de proba

Pe durata perioadei de proba salariatul beneficiaza de toate drepturile si are toate obligatiile prevazute in legislatia muncii, in contractul colectiv de munca aplicabil, in regulamentul intern, precum si in contractul individual de munca.

Alte discuții în legătură

Act aditional cursuri de calificare costy0866 costy0866 Buna ziua . Am facut de curand un curs de calificare de valoare relativ mica , si inspectorul de resurse umane al intreprinderii mi-a facut act aditional prin ... (vezi toată discuția)
Formare profesionala iulia53 iulia53 Buna dimineata Am un angajat care dupa o saptamina a fost trimis la curs in strainatate timp de 25de zile., pe aceasta perioada angajatul cum este ... (vezi toată discuția)
Cursuri de calificare croberta croberta Daca din initiativa angajatorului un salariat este trimis la cursuri, ce drepturi salariale primeste ? Salariul de baza, vechimea in mod sigur. Dar ... (vezi toată discuția)