avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Tichete de masă în perioada de instruire
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Tichete de masă în perioada de instruire

Bună ziua

Vin cu o întrebare legată de perioada pentru care se acordă tichetele de masă.

Am fost angajat de-a lungul anilor la mai multe companii multinaționale. Peste tot se efectuează o perioadă de training/instruire pentru noii angajați. Peste tot am participat și eu la această perioadă, care a fost plătită totdeauna la fel ca perioada normală de muncă. Și pentru care am primit corespunzător și tichetele de masă.

La ultimul loc de muncă am fost informat că nu mi se acordă aceste tichete pentru perioada de training, pe motiv că nu au fost „zile productive”.... Salariul, însă, l-am încasat la fel ca pentru restul perioadei lucrate.

Menționez că nu am primit nici un document anex referitor la această excepție, iar în contractul de muncă nu se precizează nimic, dar spre surprinderea mea am primit cardul pe care ar fi trebuit încărcată contravaloarea acelor tichete.

Ar trebui să inițiez o acțiune juridică în acest sens, ca să obțin retroactiv acele tichete, sau e normal ca anumite companii, ca în exemplul meu, să aibă „condiții speciale” ?
Cel mai recent răspuns: adimucu , utilizator 16:25, 10 Septembrie 2024
Măi omule, ești pe lângă subiect rău de tot. Treaba asta nu are nici o legătură cu perioada de probă. În cele 2 luni cât am fost în perioada de probă am primit tichete de masă doar pentru 1 lună.. Angajatorul a motivat că prima lună fiind prevăzut program de training, ei au prevăzut în regulamentul intern că pentru training nu se plătesc tichete. Doar că ei nu au dreptul să facă asta. Codul muncii prevede foarte clar că se plătesc toate drepturile salariale inclusiv pentru training. Motivația lor nu are temei legal, dimpotrivă au făcut o infracțiune gravă, încălcând codul muncii. Nici un angajator nu are dreptul să-și pună în regulamentul intern prevederi care încalcă codul muncii, care este mai presus de orice regulament intern.

adimucu a scris:

Firma nu poate trece peste prevederile din codul muncii. Nu are nici o importanță că mi s-a terminat contractul în perioada de probă. A fost perioadă plătită normal, deci trebuia să primesc toate drepturile salariale, inclusiv tichetele de masă.

Szekely Barna a scris:

Înainte de 90 de zile angajatorul poate să renunțe la serviciile celui ales, fara a motiva.. Daca corespunde din toate punctele de vederi trece pe nedeterminat. Din acest motiv nu se dau tichete la multinationale pe perioada de proba

Nu cumva in perioada aceea ati beneficiat de masa oferita gratuit de angajator sau de firma care a organizat trainingul? Sau era in alta localitate si ati primit diurna... La noi, pentru zilele de curs care au si masa inclusa, nu primim tichete de masa. La fel si in deplasarile cu diurna.
Ultima modificare: Marți, 10 Septembrie 2024
DinuX, utilizator
Nu intră așa ceva în discuție. Postul pe care am lucrat nu avea nimic de-a face cu diurne sau masa la birou...activitatea s-a desfășurat absolut în aceleași condiții de la început până la sfârșit, singura diferență a fost o perioadă de training, care repet a fost plătită normal, deci nu avea statut special ca să se taie tichetele de masă

DinuX a scris:

Nu cumva in perioada aceea ati beneficiat de masa oferita gratuit de angajator sau de firma care a organizat trainingul? Sau era in alta localitate si ati primit diurna... La noi, pentru zilele de curs care au si masa inclusa, nu primim tichete de masa. La fel si in deplasarile cu diurna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional cursuri de calificare costy0866 costy0866 Buna ziua . Am facut de curand un curs de calificare de valoare relativ mica , si inspectorul de resurse umane al intreprinderii mi-a facut act aditional prin ... (vezi toată discuția)
Formare profesionala iulia53 iulia53 Buna dimineata Am un angajat care dupa o saptamina a fost trimis la curs in strainatate timp de 25de zile., pe aceasta perioada angajatul cum este ... (vezi toată discuția)
Cursuri de calificare croberta croberta Daca din initiativa angajatorului un salariat este trimis la cursuri, ce drepturi salariale primeste ? Salariul de baza, vechimea in mod sigur. Dar ... (vezi toată discuția)