avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! Acum cateva zile am accidentat un barbat in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! Acum cateva zile am accidentat un barbat in varsta, ...

Buna ziua! Acum cateva zile am accidentat un barbat in varsta, parea undeva la 70-80 ani, pe trecerea de pietoni in Bucuresti. Initial am oprit la trecerea de pietoni, dar nu m-am asigurat decat in partea stanga in loc de ambele parti, pietonul traversand din partea dreapta a trecerii. Viteza a fost una mica, undeva la 10 km/h putin peste, l-am lovit fix pe mijlocul masinii cred ca undeva in dreptul soldului stang, el cazand pe masina si apoi in sezut pe sosea. Imediat am asigurat masina putin si am coborat sa vad daca barbatul este in regula intrebandu-l de mai multe ori daca are nevoie de ingrijiri medicale pentru a chema o ambulanta, a spus ca nu, ca este bine si ca se grabeste, cineva i-a propus domnului dintr-o alta masina participanta la trafic sa nu ma ierte si sa sune la politie dar omul a spus ca nu e nevoie. La final m-am asigurat ca este in regula, l-am dus pe trotuar sa se linisteasca si am plecat. Greseala mea a fost ca nu am luat un nume sau macar un numar de telefonul al omului sa ii verific starea pentru ca parea in stare de soc. Dupa aceea m-am plimbat tot Bucurestiul ca sa merg sa declar acest incident la Brigada Rutiera Bucuresti, politistul dupa ce a citit declaratia mi-a atras atentia ca este vina mea (stiu foarte bine asta, sunt constient si imi pare foarte rau pentru ce am facut si sper ca domnul in varsta sa fie bine), mi-a luat alcoolemia, era zero desigur, si mi-a spus sa astept daca se prezinta omul la spital sa fiu pregatit sa raspund la telefon ca voi fi sunat si sa raspund chiar daca ma suna cineva cu numar privat, foarte probabil sa fie politia, se vor face masuratori. Acum astept ca si cum as fi pe pioneze pentru ca nu stiu ce se va intampla mai departe. Va cer si dumnevoastra sfatul pentru ce se va intampla daca ma puteti ajuta va rog. Multumesc mult si regret foarte mult greseala pe care am savarsit-o!
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2024
RaZwAnnn, utilizator
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 21:32, 4 Ianuarie 2025
Victima unui accident rutier a facut la o zi dupa accident plangere penala, este
imobilizata pentru 15 zile cu piciorul in gips, cum trebuie sa procedeze autorul accidentului
in relatie cu persoana vatamata, pentru ca aceasta sa isi retraga plangerea?
Persoana vatamata, chiar necunoscand-neavand pana acum vreun certificat,
are in vedere situatia ca, daca i se dau peste 90 de zile de ingrijiri medicale, actiunea civila o va despagubi polita RCA,
nu are in vedere situatia-optimista pentru autor, ca sub 90 de zile inlatura raspunderea penala.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Certificatul medical poate fi emis în intervalul de 90 de zile. Dacă nu face in 90 de zile , cazul se clasează. Chiar daca face și nu trec Nr de zile de 90 sau nu a fost pusă viața în pericol se ajunge tot la clasare.
In ambele situații se poate acorda despăgubiri de către asiguratorul RCA.
Mai e și situația că vă înțelegeți cu victima - faceți act notarial in acest sens și recuperați banii dați de la asigurator. Dar e posibil sa nu recuperați integral.
Multumesc mult pentru amabilitate. Probabil ca un act notarial de intelegere face aproape imposibila obtinerea a ceva de pe polita RCA. Intelegerea este clar posibila in privinta unei sume modice (6000-9000 euro) si in privinta rapiditatii de a o obtine, dar intrebarea mea pentru dumneavoastra ar fi:
este posibil ca aceasta intelegere sa vizeze si latura penala, preventiv, in cazul nefericit in care ar necesita peste 90 de zile? Cu siguranta viata nu i-a fost pusa in pericol.

Ideal ar fi - dar nu stiu daca e posibil - victima intelege sa retraga plangere penala sau prealabila in cazul in care aceasta a fost deja depusa, dar isi rezerva dreptul pentru pretentii civile si materiale de la societatea RCA la care are asigurat cel vinovat, sau accepta o suma.

Tot pe forum am gasit cazuri cu 50 de zile de ingrijiri medicale:
fractură de claviculă cu deplasare
politraumatism constând în: fractura de claviculă, traumatism abdominal acut soldat cu ruptură traumatică de splină și pneumotorax, tratat chirurgical, traumatism cranio-facial.
traumatism de coloană vertebrală cu fractură cominutivă de vertebră,
fractura maleola tibiala dreapta, internat de urgenta si operat ,unde s-au montat 2 suruburi

N-am gasit nimic de fractura menisc picior. In fine. Orice comentariu e binevent
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cazul meniscului nu se aplica aparat gipsat. Mai mult la op menisc după 24 de ore trebuie sa te apuci de procedura de recuperare. Dar având aparat gipsat nu se poate. Înseamnă că mai trebuie sa aibă ceva. Ligamente, fractura...
Ultima modificare: Joi, 2 Ianuarie 2025
Szekely Barna, Consultant asigurari
15 zile picior in gips imobilizat. Cat de grava ar putea fi vatamarea ? Alte informatii nu mai am .

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu victima - vatamare corporala diana_wald2000 diana_wald2000 In luna iulie 2016 am acrosat un pieton care are acum piciorul in gips si a avut 4 zile de internare. Familia respectiva refuza depunerea dosarului de dauna ... (vezi toată discuția)
Pieton lovit pe trecere, consecinte drimboi drimboi am lovit un pieton pe trecerea seara nu cred ca e asa grav am duso la spital nu are fracturi are traumatisme si un hematom picior a ramas internata pt drenaj ... (vezi toată discuția)
Accident în parcare Eumircea Eumircea Bună ziua. Sunt autorul unui accident soldat cu o victima. În timp ce efectuam manevra de mers înapoi pt a parca, din spate a apărut o doamna pe care am ... (vezi toată discuția)