avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... propietar vs.asociatie 3
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

propietar vs.asociatie 3

buna ziua,
se poate ca in acelasi proces,exemplu
asociatia de propietari da in judecata 3 propietari din aceiasi scara in aceiasi cauza/pretentii,pt.aceiasi suma,toata lumea fiind cu plata la zii a debitelor si totusi un propietar are castig cauza dosar 5767/pretentii/judec.sec 5/civil,altul pierde 5766,iar eu sunt amanat pt.expertiza contabila !:stunned:5765.
poate sa explice cineva#-o
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:15, 6 Aprilie 2010
samsarul a scris:

-acest expert ar trebui sa citeasca si apometrele si sa le confrunte cu sumele incasate? sau sa stea in birou si sa calculeze calcule gata efectuate?
-iar daca instanta a solicitat exp.contabila ei(asociatia) sunt obligati sa o faca?

- Expertul nu citeste apometrele ci verifica de unde provin, din ce se compun sumele care vi se cer in instanta si daca acestea au fost stabilite corect, legal.
- Daca instanta a desemnat un expert acesta se va deplasa la asociatiei, va prezenta documentul prin care a fost desemnat, va preciza obiectivele controlului, va stabili cu presedintele asociatiei un program de lucru pentru a se intalni si a verifica documentele iar in final ( o sapatamana, poate o luna) va intocmi un document cu cele constatate pe care-l va depune in instanta.

Dar am o neclaritate chiar de la prima postare a problemelor dumneavoastra. Spuneti ca s-au dat sau se vor da solutii diferite in acelasi proces... dar prezentati totusi 3 dosare cu numere diferite!!!

Ultima modificare: Vineri, 5 Februarie 2010
Adriantot, moderator
samsarul a scris:

si totusi un propietar are castig cauza dosar 5767/pretentii/judec.sec 5/civil,altul pierde 5766,iar eu sunt amanat pt.expertiza contabila !:stunned:5765.
poate sa explice cineva#-o

DA. Se poate, din pacate!
Spuneti-ne daca cele 3 dosare s-au aflat la acelasi judecator sau nu?! :hm:
-exact ! in dosar 5767 castiga propietarul,5766 castiga asociatia iar in 5765 astept eu sa se faca exp.contabila cu termen 1/03/2010
-in toate aceste 3 dosare asociatia a dat in judecata propietarii pt.plata a 600 ron !
aceasta suma nu este recunoscuta de catre noi cei 3,niciunul din noi neavand debite fata de asociatie ! incercati sa intelegeti situatia din episoadele anterioare...
propietarvs.asociatie
propiatarvs.asociatie 2
va stau la dispozitie asa cum pot nefind calificat in domeniu
va multumesc anticipat,
in aceste dosare suntem 3 vecini,3 ap.acelasi judecator ! restul da ap au platit suma desi nici ei nu au fost restantieri
este o situatie complicata,
multumesc,
sigur ca la acelasi judecator,doar ne-au dat pe toti in judecata la aceiasi data !
am o neclaritate ! daca expertul sau cine face exp. contabila nu citeste apometrele cum isi da seama ca s-a furat???? banuiesc ca pe birou calculele ies mereu bine prezentate de administrator impreuna cu cenzorul sper ! cenzor din cauza caruia suntem dati in judecata desi nu avem datorii ! ps. exista in bloc propietari ce au de plata 9000ron/restante si nu sunt nici macar atentionati ! acest fapt se intampla in str.nasaud,nr.70,bl 86 sc.c,sec 5,bucuresti!!!

Alte discuții în legătură

Proces cu asociatia de proprietari redialboss redialboss Buna ziua Situatia se prezinta astfel : Asociatia de proprietarii m-a chemat in instanta pentru ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii Marian Jumara Marian Jumara Am cerut recuperarea datoriilor in instanta. Judecatorul ma obliga sa platesc expertiza contabila, jumatate, jumatate, cu paratul, fara ca sa cerem acest ... (vezi toată discuția)
Obligativitate plata restanta dupa perimare Cat Black Cat Black Buna ziua, In momentul de fata am o restanta la intretinere de 727 lei. Am fost actionata in judecata de catre asociatie, care ulterior nu a mai luat nicio ... (vezi toată discuția)