avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA mi se poate taia tva de recuperat din cauza lipsei ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

mi se poate taia tva de recuperat din cauza lipsei contului, banca si j din factura a cumparatorului?

am depus o cerere de rambursare de tva si mi s a taiat toata suma si mi s a pus peste plus penalitati deoarece la elementele celui care cumpara nu sunt trecute j , contu si banca, eu sunt cel care cumpara si totul e rulat prin banca.e posibil asa ceva?:(
ce sa fac sa depun contestatie?
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 16:29, 6 Februarie 2010
e complicat sa va sfatuiesc pentru ca nu am vazut raportul de inspectie fiscala
Ce temei legal au invocat in respingerea sumei ?

Mai este si art 74 din legea 31:
Art. 74
(1)În orice factură, ofertă, comandă, tarif, prospect şi alte documente întrebuinţate în comerţ, emanând de la o societate, trebuie să se menţioneze denumirea, forma juridică, sediul şi codul unic de înregistrare. Sunt exceptate bonurile fiscale emise de aparatele de marcat electronice, care vor cuprinde elementele prevăzute de legislaţia din domeniu.
(2)Pentru societatea cu răspundere limitată va trebui menţionat şi capitalul social, iar pentru societatea pe acţiuni şi în comandită pe acţiuni se va menţiona şi capitalul social, din care cel efectiv vărsat, potrivit ultimei situaţii financiare anuale aprobate.
(1)În orice factură, ofertă, comandă, tarif, prospect şi alte documente întrebuinţate în comerţ, emanând de la o societate, trebuie să se menţioneze denumirea, forma juridică, sediul social, numărul din registrul comerţului şi codul unic de înregistrare. Sunt exceptate bonurile fiscale emise de aparatele de marcat electronice, care vor cuprinde elementele prevăzute de legislaţia din domeniu.
(2)Dacă societatea pe acţiuni optează pentru un sistem dualist de administrare, în conformitate cu prevederile art. 153, documentele prevăzute la alin. (1) vor conţine şi menţiunea 'societate administrată în sistem dualist'.
(3)În documentele prevăzute la alin. (1), dacă acestea provin de la o societate cu răspundere limitată, se va menţiona şi capitalul social, iar dacă ele provin de la o societate pe acţiuni sau în comandită pe acţiuni, se vor menţiona atât capitalul social subscris, cât şi cel vărsat.
(4)În situaţia în care documentele prevăzute la alin. (1) sunt emise de o sucursală, acestea trebuie să menţioneze şi oficiul registrului comerţului la care a fost înregistrată sucursala şi numărul ei de înregistrare.
(5)Dacă societatea deţine o pagină de internet proprie, informaţiile prevăzute la alin. (1) şi (3) vor fi publicate şi pe pagina de internet a societăţii.
ART 155 ALIN 5 LIT E
va rog sa ma scuzati, nu stiu din ce motiv cind am postat temeiul legal din art 155 lit e ) n-a aparut
am revenit si am repus si litera e)

TOT NU APARE, dar eu il stiu l am citit
as vrea sa va intreb daca are rost sa depun contestatie?
dvs decideti daca sa depuneti sau nu contestatie ; parerea mea e ca nu cred ca va fi acceptata

Alte discuții în legătură

Este obligatorie trecerea capitalului social in contracte? ContSters63677 ContSters63677 Mi-a spus cineva ca a primit amenda de la Garda Financiara pentru ca nu avea trecut pe contracte capitalul social al societatii. Trebuia sa revina sa-mi spuna ... (vezi toată discuția)
Date inregistrate pe factura BG BG Buna ziua, in situatia in care se majoreaza capitalul social al unei societati exista obligativitatea de a se modifica inscrisul de pe documentele ... (vezi toată discuția)
Informatii obligatorii pe site oficial lizsit lizsit Ce informatii sunt obligatorii pe un site oficial? Ce lege stipuleaza obligativitatea?Am auzit ca se pot da amenzi pentru lipsa unor informatii despre companie ... (vezi toată discuția)