am depus o cerere de rambursare de tva si mi s a taiat toata suma si mi s a pus peste plus penalitati deoarece la elementele celui care cumpara nu sunt trecute j , contu si banca, eu sunt cel care cumpara si totul e rulat prin banca.e posibil asa ceva?:(
ce sa fac sa depun contestatie?
Adriana , asa ceva nu am auzit pana acum, contesta actul fiscal - ai castig de cauza cert , ai la dispozitie 30 zile de la data primirii acestuia . Daca si cei care judeca contestatie le dau castig de cauza atunci sunt 2 variante :
- ori tu nu ne-ai spus tot ce este prevazut in actul fiscal ca motive pt a nu se deduce
- ori e rea credinta
In cel de-al doilea caz mai este si varianta contenciosului administrativ .
La art 155.5 din CF nu este mentionat ca element obligatoriu banca si contul bancar .
buna ziua. am citit msj dv. sa va explic.in raportul fiscal mi s au enumerat facturile ce nu indeplinesc conditiile art 155 alin 5 lit e dupa ce le am verificat pe toate am constatat ca in unele facturi lipseste j , in altele contu , in altele contu si banca. iar in unele nu este notata adresa completa. e normal asa ceva? va rog ajutati ma. am citit pe un link de legea neutralitatii e adevarat ca in timpul controlulu puteau sa ma lase sa completez lipsurile din facturi? ca eu le am intrebat si mi au zis ca e imposibil asa ceva
in materia rambursarii tva la art 155 sint o multime de conditii pe care trebuie sa le indeplineasca facturile ; va dau un exemplu : trebuie trecuta si data livrarii, desi poate marfa a fost livrata cu aviz de insotire al carui numar este trecut pe factura ...
Va spuneam mai sus ca daca optati pentru rambursare, conditiile de forma trebuie musai indeplinite