avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA mi se poate taia tva de recuperat din cauza lipsei ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

mi se poate taia tva de recuperat din cauza lipsei contului, banca si j din factura a cumparatorului?

am depus o cerere de rambursare de tva si mi s a taiat toata suma si mi s a pus peste plus penalitati deoarece la elementele celui care cumpara nu sunt trecute j , contu si banca, eu sunt cel care cumpara si totul e rulat prin banca.e posibil asa ceva?:(
ce sa fac sa depun contestatie?
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 16:29, 6 Februarie 2010
Adriana , asa ceva nu am auzit pana acum, contesta actul fiscal - ai castig de cauza cert , ai la dispozitie 30 zile de la data primirii acestuia . Daca si cei care judeca contestatie le dau castig de cauza atunci sunt 2 variante :
- ori tu nu ne-ai spus tot ce este prevazut in actul fiscal ca motive pt a nu se deduce
- ori e rea credinta
In cel de-al doilea caz mai este si varianta contenciosului administrativ .
La art 155.5 din CF nu este mentionat ca element obligatoriu banca si contul bancar .
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Februarie 2010
alcibiade, utilizator
buna ziua. am citit msj dv. sa va explic.in raportul fiscal mi s au enumerat facturile ce nu indeplinesc conditiile art 155 alin 5 lit e dupa ce le am verificat pe toate am constatat ca in unele facturi lipseste j , in altele contu , in altele contu si banca. iar in unele nu este notata adresa completa. e normal asa ceva? va rog ajutati ma. am citit pe un link de legea neutralitatii e adevarat ca in timpul controlulu puteau sa ma lase sa completez lipsurile din facturi? ca eu le am intrebat si mi au zis ca e imposibil asa ceva
in materia rambursarii tva la art 155 sint o multime de conditii pe care trebuie sa le indeplineasca facturile ; va dau un exemplu : trebuie trecuta si data livrarii, desi poate marfa a fost livrata cu aviz de insotire al carui numar este trecut pe factura ...
Va spuneam mai sus ca daca optati pentru rambursare, conditiile de forma trebuie musai indeplinite

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este obligatorie trecerea capitalului social in contracte? ContSters63677 ContSters63677 Mi-a spus cineva ca a primit amenda de la Garda Financiara pentru ca nu avea trecut pe contracte capitalul social al societatii. Trebuia sa revina sa-mi spuna ... (vezi toată discuția)
Date inregistrate pe factura BG BG Buna ziua, in situatia in care se majoreaza capitalul social al unei societati exista obligativitatea de a se modifica inscrisul de pe documentele ... (vezi toată discuția)
Informatii obligatorii pe site oficial lizsit lizsit Ce informatii sunt obligatorii pe un site oficial? Ce lege stipuleaza obligativitatea?Am auzit ca se pot da amenzi pentru lipsa unor informatii despre companie ... (vezi toată discuția)