avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Salut. Vreau să dezmembrez excavatoare acasă, la ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Salut. Vreau să dezmembrez excavatoare acasă, la mine în curte, ...

Salut. Vreau să dezmembrez excavatoare acasă, la mine în curte, și piesele să le vând. Care ar fi varianta cea mai ok astfel încât să fie totul legal? PFA?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:42, 4 Iulie 2024
Forma de inregistrare firma o alegeti in functie de volumul de lucru, venituri pe care le estimati sa le obtineti, numar de angajati, etc.
Dupa parerea mea, dezmembrarea de excavatoare presupune niste echipamente tehnice (macara, stivuitor, etc.), dar si meserii deosebite (macaragiu, stivuitorist, lacatus, electrician, sudor, RSVTI, etc.) si singur nu veti putea desfasura aceasta activitate.
Aveti nevoie de lucrator in domeniu ssm, psi-su, mediu.
In plus, locul de munca trebuie amenajat - platforma betonata, posibilitati de colectare uleiuri, eventual statie de epurare, etc. Pentru amenajare aveti nevoie de un proiect tehnic intocmit de o firma autorizata. In functie de activitati desfasurate, in proiect se nominalizeaza si echipamentele tehnice necesare.
Costurile nu vor fi mici, nici cu dezmembrarile propriu zise, nici cu salariile personalului. SRL poate fi firma necesara. Contabilitatea trebuie tinuta de un contabil autorizat.
Inainte de a incepe activitatea aveti nevoie de aviz/ autorizatie psi-su, aviz de mediu. In plus, trebuie sa fie indeplinite conditiile legale ssm, sanitare.
Pentru a desfasura activitatea de dezmembrare a masinilor trebuie sa infiintati o societate comerciala,al carei obiect pricipal de activitate sa fie cel definit la cod CAEN 3831-demontarae (dezansamblarea)masinilor ,echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor,precum si activitatea de comert cu amanuntul de piese si accesorii pentru autovehicule.Pentru activitatea de de dezmembrare sunteti obligata ca inainte de inceperea acesteia sa aveti autorizatie de mediu ,autorizatie care se elibereaza pentru un termen de 5 ani,iar pentru comercializarea de piese auto rezultatedin dezmembrare aveti de nevoie de autorizatie emisa de RAR.
1. Autorizatie eliberata de Agentia de Protectia Mediului (HG 2406/2004)
2. Autorizatie eliberata de Inspectoratul judetean de Politie - departamentul furturi auto (OUG 36/2005)
3. Autorizatie eliberata de Registru Auto Roman (OG 82/2000).
Fara aceste autorizatii, nici un agent economic nu poate desfasura activitatii de dezmembrare a vehiculelor rutiere din clasa M1 si N1.
www.avocatnet.ro/forum/discu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa, asociatie familiala sau? laviscoala laviscoala Buna ziua, va rog sa mi dati un sfat, sotul meu dezmembreaza cateva masini (5-6 pe an) in curtea tatalui meu, ii este frica de eventuale reclamatii, de aceea ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, pot opera stivuitorul tip manitou doar cu autorizația ... Ion96 Ion96 Bună ziua pot opera stivuitorul tip manitou doar cu autorizația de stivuitorist? Sau mai îmi trebuie și altceva pe lângă aceasta ... (vezi toată discuția)
Autorizari iscir aurora007 aurora007 daca o societate comerciala detine in proprietate poduri rulante si stivuitoare care sunt iscirizate si aceste utilaje se inchiriaza altei societati ... (vezi toată discuția)