avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Gravida in somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Gravida in somaj

Buna ziua,

Ma adresez Dvs. deoarece am o prietena gravida care m-a intrebat ce se intampla in situatia in care e bagata in somaj, mai beneficiaza de postnatal? Recunosc ca eu nu am stiu ce sa-i raspund...:">
De asemenea, ar vrea sa stie daca e adevarat ca s-a marit postnatalul de la 600 RON la 800 RON.
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: broscuta21 , utilizator 19:15, 5 Februarie 2010
Buna ziua,
De ce este bagata prietena d-voastra in somaj, fiind si gravida? Este interzisa concedierea femeii gravide. Este firma in faliment sau reorganizare judiciara?
Pentru indemnizatie poate opta pentru 600 Ron sau 85% din salariu, dupa cum o avantajeaza.
Nu e concediata....e ori in faliment, ori in reorganizare judiciara, nu stiu sa va spun cu exactitate...stiu doar ca ea m-a intrebat daca intra in faliment firma daca ea va mai beneficia de postanatal
Ultima modificare: Vineri, 5 Februarie 2010
broscuta21, utilizator
1. Daca firma este in reorganizare judiciara gravida poate beneficia de indemnizatie de somaj.
2. In somaj fiind poate beneficia si de concediu de maternitate si de CCC pana la 2 ani.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul medical ancamaia ancamaia Buna ziua, Sunt intr-o situatie mai dificila si nu stiu cum sa o gestionez. Pe scurt,sunt insarcinata in 12 saptamani..iar firma unde lucrez de 2 ani ... (vezi toată discuția)
Concediere insarcinata evascu evascu as dori, va rog, sa imi spuneti, in ce conditii poate fi concediata o femeie insarcinata? legal. multumesc. (vezi toată discuția)
Concediu maternal lavinia_serban lavinia_serban As dori sa stiu si eu daca angajatorul te poate concedia atunci cand este insarcinata, si care este indemnizatia care o iei, cea de 85% din salariu sau cei 600 ... (vezi toată discuția)