avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daca sotii divorteaza, contractul de mostenire semnat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daca sotii divorteaza, contractul de mostenire semnat de ei la ...

Daca sotii divorteaza, contractul de mostenire semnat de ei la notar, in timpul casniciei, mai este valabil la decesul unuia dintre ei? Acesta stipuleaza ca se vor mosteni reciproc.
Cel mai recent răspuns: Anamaria Plevit , Avocat 09:19, 1 Iulie 2024
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e contract de moștenire, ci testament.
Da, se vor moșteni.
Dacă divorteaza și nu mai sunt în relații bune, pot sa revoce testamentele.
Buna ziua,

Testamentele sunt valabile in caz de divort.
Daca totusi nu se mai doreste sa produca efecte, fiind vorba despre testamente autentice, recomandarea este ca revocarea sa fie expresa printr-un act autentic notarial.


camelia70 a scris:

Daca sotii divorteaza, contractul de mostenire semnat de ei la notar, in timpul casniciei, mai este valabil la decesul unuia dintre ei? Acesta stipuleaza ca se vor mosteni reciproc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai este valabil după divorț testamentul întocmit în timpul căsniciei? m001 m001 in timpul casniciei sotul a facut testament ca toate bunurile acestuia sa ramana celuilalt sot. Dupa cativa ani sotii au divortat. Iar dupa un an de la divort ... (vezi toată discuția)
Testamentul stelach stelach Buna seara O persoana singura, necasatorita, fara copii, care detine un imobil , poate lasa prin testament bunul unei terte persoane , dupa vointa sa.Ce ... (vezi toată discuția)
Intocmire testament pentru o persoana cu care nu sunt ruda emmalavinia emmalavinia Buna ziua, As dori niste informatii cu privire la intocmirea unui testament,sunt o persoana singura,fara copii,parintii decedati,fara frati sau surori,mai am ... (vezi toată discuția)