avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! De da urmatoarea situatie: parinti ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! De da urmatoarea situatie: parinti divortati, custodie ...

Buna ziua! Se da urmatoarea situatie: parinti divortati, custodie comuna, copilul sta la mama, tatal plateste pensie alimentara, si tot tatal, din tot programul desemnat legal pentru a fi cu copilul, vine o singura data pe an, in vacanta de vara, o luna, pentru a lua copilul in concediu. In acea luna nu mai plateste mamei pensia alimentara, copilul fiind la el. Intrebare: din punct de vedere legal, in acea luna in care copilul este la tata, mama ar trebui sa ii dea tatalui bani pentru intretinerea copilului ? In sentinta de divort nu s-a specificat nimic. Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 30 Iunie 2024
lllucci, utilizator
Cel mai recent răspuns: lllucci , utilizator 21:20, 30 Iunie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ambii parinti contribuie la întreținerea copilului si adevărul e ca dvs în acea luna nu contribuiți, iar tatăl poate cere daca vrea. Pe de alta parte, poate realizează ca în afara de niște bani, aportul lui e 0 și de aia nu are pretenții.
Da, sper sa realizeze. Macar atat. Am inteles. Multumesc!

gi-jane2 a scris:

Ambii parinti contribuie la întreținerea copilului si adevărul e ca dvs în acea luna nu contribuiți, iar tatăl poate cere daca vrea. Pe de alta parte, poate realizează ca în afara de niște bani, aportul lui e 0 și de aia nu are pretenții.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara retroactiv urgent andra-celia andra-celia buna ziua, pensia alimentara se plateste doar retroactiv sau se poate plati si de la data ramanerii definitive a procesului de divort?va multumesc (vezi toată discuția)
Incredintare minora ... blueeyes550 blueeyes550 Imi poate explica cineva daca mama a intentat proces impotriva tatalui si a castigat copilul in instanta, ne avand nici o pretentie la pensia alimentara si ... (vezi toată discuția)
Fostul sot a inaintat un proces de oprire a pensiei alimentare pe perioada de 6 saptamni cat copiii sunt(?) la el vara!!! karisterux karisterux Buna seara,am urmatoarea situatie:sunt divortata de 5 ani,am doi copii din fosta casatorie de 7 si 11 ani,iar pensia alimentara este 33% din venitul ... (vezi toată discuția)