avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara Soacra mea dorește să obțină drept de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara Soacra mea dorește să obțină drept de curator ...

Bună seara
Soacra mea dorește să obțină drept de curator pentru socrul meu bolnav( cancer).Sunt căsătoriți (al doilea mariaj ambii) ,socrul este incapabil să se îngrijească,deci,va închipuiți cam ce-i cu el.
Povestea noastră se desfășoară în Județul Dolj.Ambii au domiciliul în Craiova așa că soacra mea a depus cererea pe Craiova.Judecatoarea a respins cererea pe motiv că nu locuiesc în Craiova,ci la 40 km,in Portaresti, Giurgița.
Motivul este unul medical- la bloc,stau la et 4,bloc fără lift,ar fi necesar să-l urce-coboare 4 etaje pe scări, nefiind în stare deoarece se afla in scaun cu rotile(socrul) ,deci îi este mult mai ușor,la Giurgița,să-l îngrijească.
La Craiova li s-a spus că trebuie să facă cererea către Segarcea (Giurgița aparține de Segarcea).La Segarcea judecătoarea i-a dat drept de curator,s-a făcut și ancheta socială,din partea celor de la Segarcea,totul e-n regulă.Provlema e la Craiova,ei spun că "nu tine de ei,nu e de competența lor" doar din cauza că nu locuiesc la adresa de domiciliu,ci la Giurgița.
Acum....nici daca ar vrea să facă mutație pe Giurgița,e cam complicat, înainte să i se descopere cancerul,mama socrului a decedat și nu au apucat decât să-i facă act de moștenire,deci,încă nu s-au făcut succesiunea,motivul fiind că socrul, aflându-se de acest cancer,de vreo doi ani a necesitat și necesită îngrijire permanentă,soacra mea nu poate să plece nici măcar 5 minute.
Că să rezum-soacra a făcut cerere de curator pentru socrul(soțul ei) la Craiova.Craiova refuza deoarece nu stau la adresa din buletin,ci la 40 km de Craiova,la Giurgița,care aparține de Segarcea.
Din partea celor de la Segarcea,totul e-n regulă, i-au dat drept de curator.
Deci singura problemă rămâne situația domiciliului,neacceptata de cei de la Craiova.
Ce s-ar putea face?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: AU Lucifer , utilizator 09:42, 1 Iulie 2024
Am înțeles, mulțumesc tuturor pentru răspuns.


Ultima modificare: Luni, 1 Iulie 2024
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Luare in spatiu GEORGIANA ZAMTA GEORGIANA ZAMTA Buna ziua m-am cununat cu sotul meu si acum am ramas fara buletin. Stăm în casă soacrei mele ea fiind proprietara si nu vrea sa ma ia in spatiu pt a mi se ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate ContSters264953 ContSters264953 cum pot sa schimb actul de identitate daca stau in chirie, ce domiciliu sa apara pe actul de identitate? proprietarul a-mi ofera flotant, dar eu am nevoie de ... (vezi toată discuția)
La 87 de ani fără discernamânt, viză de flotant expirată Dapix Dapix Persoană de 87 de ani fără discernamânt, cu viza de flotant expirată. Vă rog frumos, cum trebuie procedat cu serviciul EVIDENȚA POPULAȚIEI, care ... (vezi toată discuția)