avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... daca firma este in insolventa pot lua somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

daca firma este in insolventa pot lua somaj

Am venit din concediul de crestre copil, iar firma la care lucram se afla in momentul acesta in insolventa. Mi s-a facut reangajarea cu data de 14.12.2009, iar cu data de 15.12.2009 a foat facuta decizia de incetare a activitatii. Pot beneficia de somaj si care este perioada in care pot depune actele pt somaj?
Cel mai recent răspuns: brendissima , utilizator 16:21, 5 Februarie 2010
Beneficiati de indemnizatia de somer, iar informatiile de care aveti nevoie le aflati de la AJOFM.
As dori sa stiu daca in cazul insolventei este posibil somajul tehnic pentru angajati.
liege a scris:

As dori sa stiu daca in cazul insolventei este posibil somajul tehnic pentru angajati.

somajul tehnic este acordat de angajator daca acesta este in insolventa cine plateste?
puteti beneficia de somaj conform Lg.76/2002
in mod normal, orice pers care a cotizat in ult 12 luni are dr la somaj, si aici se include si per de crestere a copilului.
pb este alta. dvs, intorcandu-va din acest concediu, angajatorul nu are dreptul de a va inceta ctr de munca mai devreme de 6 luni de la reluarea activitatii, considerata per de adaptare, la sfarsitul careia sunteti testata si daca v-ati readaptat, contunuati rap de munca.daca nu, numai din acest mom ctr dvs poate suferi modificari (trecerea pe alt post, corespunzator ) sau poate inceta. pe ce temei a incetat ctr de munca la data de 15.12.2009?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Itm nu vrea sa imi acorde drept dreptul la somaj desi mi s a terminat indemnizatia ptr cresterea copilului si societatea a fost inchisa temporar pe 3 ani marinescu l marinescu l Singurul art pe care mi la dat a fost 55 lit b si stiu ca cu asta nu se intra in somaj indemnizatia sa terminat pe 12 febr 2010 iar firma a fost inchisa in ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de indemnizatie crestere copil? roxxanna roxxanna Stimati domni, As dori sa ma lamuriti daca mai beneficiez de indemnizatie crestere copil in urmatoarea situatie: Sunt in Concediu de crestere copil si ... (vezi toată discuția)
Revisal lelcunadia lelcunadia Am avut o salarita in crestre copil pana la 2 ani si l-am trecut ca activ in noul revisal , deci nu il trecusem la contracte suspendate, iar pe 29 sept i-a ... (vezi toată discuția)