avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tata decedat, moștenire, daune morale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tata decedat, moștenire, daune morale

Bună seara. Tatăl meu a decedat acum 4 luni, urmează sa facem succesiunea, suntem doar eu și mama ca moștenitori.
Acum 2 ani a avut loc un accident rutier din care a rezultat moartea fratelui tatălui meu. Iar acum după 2 ani am primit plic de la FGA în care sa transmit anumite documente ale tatălui meu pentru ca el sa între în posesia banilor. Problema este că nu știu ce ar trebui sa facem, presupun că acești bani întra tot în succesiune. Avem la dispoziție 30 de zile sa transmitem documentele, ideea este că nu știu cât durează sa facem succesiunea, dacă este o alta modalitate precum o adeverinta notariala sau ceva de acest gen.
O altă problemă similara ar fi pensia privata pilonul II, tot la fel nu por ridica banii din cauza faptului că nu avem succesiunea făcută.
Care sunt demersurile?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:58, 2 Iulie 2024
Nu exista adeverința notariala.
Cu cât va adresați cât mai curând unui notar, cu atât rezolvați mai repede.
Primul venit, primul servit.
Demersurile consta în dezbaterea succesiunii.
Durata depinde de volumul și de programările fiecărui birou notarial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mihaela david mihaela david parintii mei au decedat.Am un singur frate.Dupa mama am facut succesiunea si am cedat partea mea fratelui meu.Dupa moartea mamei,care a decedat prima,tatal meu ... (vezi toată discuția)
In aceasta speta se poate cere si-- revizuirea succesiuni ? sau o poate face din oficiu dl.judecator ? dorudoru dorudoru Am deschis un dosar civil pentru ( Hotarare judecatoreasca care sa tina loc de act autentic de vinzare cumparare.) Paratii vinzatori au venit in fata instantei ... (vezi toată discuția)
Vinzare imobil aflat sub ipoteca dan matedan dan matedan Buna ziua, Este posibila vanzarea unui imobil aflat sub ipoteca si pentru care nu s-au intocmit documentele necesare succesorale la moartea unuia dintre ... (vezi toată discuția)