avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impozitarea profitului din vanzare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impozitarea profitului din vanzare imobil

Buna ziua,
Reprezint una din multele Agentii imobiliare si m-am lovit de un caz mai deosebit. O doamna care printr-o Hotarare definitiva si irevocabila de divort a obtinut jumatatea sotului de apartament contra unei sulte este acum este nevoita sa-l vanda, dar nu are cei trei ani impliniti de la divort, pe ce plateste impozitul de 16% in cazul in care ar realiza profit, pe toata suma sau numai pe jumatate, avand in vedere ca pe cealalta jumatate era proprietar ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:16, 22 Octombrie 2006
N-are nici o legatura divortul cu vanzarea. Data de la care este proprietara pe cota-parte din apartament este data de cand s-a cumparat apartamentul si nu data stabilita prin hotararea judecatoreasca de partaj. In hotarare se precizeaza cotele-parti ce revin fiecaruia dintre soti.
Parerea mea este ca nu se impoziteaza nimic din profitul obtinut din vanzare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitarea profitului obtinut din vanzare apartament icta1988imob icta1988imob Buna ziua, Reprezint una din multele Agentii imobiliare si m-am lovit de un caz mai deosebit. O doamna care printr-o Hotarare definitiva si irevocabila de ... (vezi toată discuția)
Partaj in caz de divort dana_t82 dana_t82 Buna ziua, Parinti mei au in comun un apartament , poate unu dintre ei sa vanda partea sa fara acordul celeilalte parti? In caz de divort ce se mai imparte ... (vezi toată discuția)
Impozitarea profitului obtinut din vanzare apartament icta1988imob icta1988imob Buna ziua, Reprezint una din multele Agentii imobiliare si m-am lovit de un caz mai deosebit. O doamna care printr-o Hotarare definitiva si irevocabila de ... (vezi toată discuția)