avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire casa - matusa si unchiul au facut testament ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire casa - matusa si unchiul au facut testament lasand ...

Mostenire casa - matusa si unchiul au facut testament lasand totul la tata, tata a murit, dupa care mama a avut grija de ei dar nu a actualizat actul testamentar. Tata e fratele matusii si erau multi frati, doar o sora G a lor mai find in viata, ea neavand nici o pretentie la casa. Eu am deschis si acceptat succesiunea in timp de un an dupa moartea matusii proprietare.
Cum putem face sa mostenim casa?
Unchiul/matusa (proprietarii) au murit de 3 ani, au avut un copil dar a murit acum 20 ani.

Ce am incercat si ce am invatat pana acum:
1) la notar am cautat toate rudele posibile dar nu s-a rezolvat nimic- nu se gasesc certificate de nastere de acum 80+ ani din locul de unde sunt ei, nu se stiu copiii (nu imi cunosc verii)… am pierdut mult timp, bani, si dupa cum inteleg daca nu avem toate actele de nastere/deces, etc nu putem face nimic. E adevarat? Aveti ceva sfat?
2) ar mai fi o procedura de notarea posesiei dar e o lege in zona noastra care spune ca ar fi trebuit sa nu se faca nici o modificare in CF timp de 30 ani - dar sa facut, caci unchiul a murit primul dupa care sa modificat CF sa treaca casa pe matusa. Avocatul pe care lam contactat a spus ca nu putem face si a incercat sa contacteze si primaria sa obtina certificat fiscal, nu se poate nici aia.
3) se pare ca singura cale e sa o dam in judecata pe sora G, sa cautam un martor care sa declare ca nu mai sunt mostenitori, etc. Poate dura mult, poate costa mult, si nu stiu ce sanse de succes avem (plus eu locuiesc in strainatate si nu am acte de Ro). Cam cat ar costa un avocat sa faca acest demers ?

Aveti vreo parere sau sfat in legatura cu optiunile de mai sus? Ar mai exista si altele?
Platim de ani de zile impozitul/asigurari la casa, si parintii mei au platit totul pt matusa/unchi (inmormantari, reparatii casa,etc ca aveau pensii mici) timp de 20 ani…
Multumesc!

Cel mai recent răspuns: AdrMa_Ro , utilizator 08:58, 5 Iulie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
dupa care mama a avut grija de ei dar nu a actualizat actul testamentar.

si cand te gandesti cat de simplu ar fi fost total... faceau testament pt mama si gata.
Acum nu stiu ce sa faceti ca singura cale e judecata , ori nu stiti in afara de matusa pe cine si cati or fi de chemat.
asta daca vreti sa va faceti acte, daca nu, nu aveti decat sa stapaniti asa
Da, ar fi fost tare usor dar nici mama nici matusa si nici noi nu am avut nici un habar de toate chestiile astea…
Cred ca vom merge pe judecata, nu vrem sa fim in afara legii.
Multumim!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. tatal meu are testament de la sora mamei sale ce scrie ... nightwolf1 nightwolf1 Buna ziua. tatal meu are testament de la sora mamei sale ce scrie ca el mosteneste tot ce are si tot ce va avea sora facut acum vreo 35 de ani , nu mult dupa, ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. va rog frumos daca se poate să îmi răspundeți la întrebări? Rebe2018 Rebe2018 Tatăl meu și fratele lui ( ambii decedați) sunt proprietarii unei case si unor terenuri. Tatăl meu are ca moștenitori : o soție și 2 copiii. Unchiul meu ... (vezi toată discuția)
Pentru situatia in care sunt unica mostenitoare la casa matusii mele de care ma ingrijesc romandaniela romandaniela Sunt unica mostenitoare si matusa mea m-a imputernicit prin testament olograf sa o mostenesc dupa moarte. Are un apartament de 3 camere. Ma ingrijesc de draga ... (vezi toată discuția)