avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, V-as ruga frumos sa-mi spuneti daca exista ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, V-as ruga frumos sa-mi spuneti daca exista vreun temei ...

Buna ziua,
V-as ruga frumos sa-mi spuneti daca exista vreun temei legal (poate in baza unui contract colectiv de munca) pentru constituirea unei garantii de buna conduita (de ex., in valoare de 2000 lei), tuturor angajatilor, astfel incat atunci cand, de exemplu, un angajat pleaca din firma (la demisie) fara respectarea perioadei de preaviz conform Codului Muncii (si a Contractului Individual de Munca), sa i se poata retine acestuia, garantia constituita? Este posibil, va rog? Poate fi contestata in instanta aceasta garantie si retinerea ei in astfel de situatie? Multumesc mult, anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:55, 4 Iulie 2024
Legea nu prevede asa ceva, dar in ccm aplicabil se poate mentiona asa ceva.... totusi, cu retinerea acesteia vedeti art.169 din Codul Muncii sau trebuie luat acordul salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timp redus de munca in perioada de preaviz DGeorgiana25 DGeorgiana25 Buna seara, As vrea sa va intreb daca in perioada de previz (in cazul demisiei) poate fi ceruta reducerea perioadei de munca la jumatate de norma pentru ... (vezi toată discuția)
Demisia floana floana Mi-am dat demisia( fara preaviz ) de la firma unde am lucrat. Decizia de incetare ( am primit-o cu posta acasa) [quot] este cu data de 02.05.2011 cu art. 79 al ... (vezi toată discuția)
Efectele contractului de munca, pe perioada preavizului. mihaicalinescu2005 mihaicalinescu2005 legea nr. 53/2003- Codul muncii, prevede: [b]SECŢIUNEA a 8-a Demisia[/b] ART. 79 (1) Prin demisie se înţelege actul unilateral de voinţă a ... (vezi toată discuția)