avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Contract cu casa de avocatura
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Contract cu casa de avocatura

La o societate comerciala cu capital de stat directorul ca reprezentant al societatii este chemat in instanta; se poate sa se incheie un contract cu o casa de avocatura si firma sa suporte cheltuielile cu onorariul avocatului?; societatea are jurist angajat.
Multumesc
Da este posibil sa se apeleze la un avocat, chiar daca exista jurist angajat.
Dar daca este in nume propriu, chiar daca este in legatura cu serviciul, directorul va trebui sa achite din buzunarul sau onorariu si cheltuielile de judecata.
gabescu a scris:

Da este posibil sa se apeleze la un avocat, chiar daca exista jurist angajat.
Dar daca este in nume propriu, chiar daca este in legatura cu serviciul, directorul va trebui sa achite din buzunarul sau onorariu si cheltuielile de judecata.

Ce inseamna mai exact in nume propriu?? Puteti da niste exemple?
De acord cu gabesu. Daca litigiul il priveste direct si personal pentru faptele sale care nu au legatura cu raporturile juridice dintre el si societate, asta ar cam fi in nume propriu. Poate si-a batut vreun salariat.
Parerea mea este ca doar in conditii legale si statutare ar putea ca onorariul sa fie achitat de catre firma cu capital de stat.
Sa zicem ca firma achita la avocat un onorariu de 50 000 de euro.
Ar fi O.K.?

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare avocat în condiþiile ordonanþei 26/2012 donciuovidiu donciuovidiu Mă aflu într-un litigiu de muncă cu societatea la care sunt angajat. La primul termen de judecată, societatea (intimată) a solicitat amânare pentru ... (vezi toată discuția)
Onorariu avocat elicrist elicrist buna ziua, exista o grila in ceea ce inseamna onorariu avocat sau acesta poate sa-ti ceara cat vrea in functie de suma sau "greutatea" spetei ar putea sa-mi ... (vezi toată discuția)
- ce înseamnă : că un contract de asistenţă juridică este ... oanaportar oanaportar - ce înseamnă : că un contract de asistenţă juridică este pro bono ? Bună ziua. Instituția noastră are un litigiu cu un angajat. Instituția ... (vezi toată discuția)