avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Bună vin și eu cu o întrebare am un copil de un An ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Bună vin și eu cu o întrebare am un copil de un An și șapte ...

Bună vin și eu cu o întrebare am un copil de un An și șapte luni născut în marea britanie uk fata e trecută pe numele meu de tată pe certificatul englezesc dar e trecută și partenera mea ca mamă chestia e ca ia nu-i divorțată de fostul eu aș vrea să-i fac acte românești problema e când am fost la ambasadă română din Londra mi-a zis ca nu pot face din anumite motive legate de partenera mea cum ar fi ca trebuie un document de divorț eu nu pot pleca în nicio țară în afară de România ca nu am acte la copil care ar fi soluția sau procedura
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 10:43, 10 Iulie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform legislatiei din România, copilul conceput sau născut în timpul căsătoriei are ca tată pe soțul mamei.

Pașii de urmat, conform legislației în vigoare, sunt următorii :

1. Transcrierea actului de naștere al copilului în registrele de stare civilă românești - la ambasadă sau în țară, la starea civilă de la locul de domiciliu al mamei . În urma transcrierii, copilul va avea ca părinți pe mamă și pe soțul acesteia.
2. După înregistrarea nașterii, formulați în instanță acțiune în tagada paternității și recunoașterea copilului minor. Dacă doriți, și mama este de acord, tot în acest proces puteți solicita și ca cel mic să vă poarte numele de familie .
3. Mergeți apoi cu sentința (definitivă) la starea civilă de la locul înregistrării nașterii copilului pentru a fi înscrisă pe actul de naștere și solicitați un certificat de naștere cu noile informații.
4. Pentru a călători cu copilul, puteți să ii faceți pașaport, dar veți avea nevoie de acordul mamei pentru deplasari in afara tarii, ori să călătoriți impreună.

Nu e foarte complicat, dar e de durată și singura soluție posibilă în prezent. Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere romanesc pentru copil nascut in spania - alt tata decat sotul mamei iuli_mete iuli_mete buna ziua Ma numesc carmen si am o fetita de 4 luni nascuta in Spania Problema e alta, eu sunt casatorita in romania iar aici in spania copilul e ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere ptr copii nascuti in strainatate jesica111011 jesica111011 locuiesc in spania si am nascut aici o fetita care a fost recunoscuta de tata-l ei(poarta numele tata-lui care este roman) eu sunt casatorita cu alcineva in ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere copil nascut in anglia teodordunca teodordunca Buna ziua , Ma numesc Teodor si locuiesc in Londra.Impreuna cu sotia mea suntem cetateni romani cu domiciliul in Romania .In decembrie 2015 ne-am casatorit in ... (vezi toată discuția)