avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Am avut un contract de chirie (inregistrat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Am avut un contract de chirie (inregistrat la ANAF) ...

Buna ziua. Am avut un contract de chirie (inregistrat la ANAF) iar acum cateva luni s-a incheiat si m-am mutat la lata chirie. Proprietarul insa ma tot suna sa-i dau bani pe varuitul prin apartament in plus garantiei. Garantia a acoperit alte stricaciuni. Varuitul insa este o pretentie de uzuru. Nu sunt sigur ca intra in obligatiile chiriasului. As avea nevoie de un sfat cum ar trebui sa procedez. Mentionez ca in momentul predarii cheiei nu a avut niciun fel de pretentie. Aceasta a aparut dupa mult timp.
Depinde de clauzele din contractul de închiriere.Daca exista o clauza in sensul ca la final.imobilul trebuie lăsat în starea inițială atunci pretențiile proprietarului sunt îndreptățite.
exista dar starea initiala nu era mai buna decat cea curenta
V-ar fi prins bine niște poze, dar bănuiesc că nu le aveți.
În locul dvs. nu l-aș lua în seamă.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iulie 2024
Manuela Rășină, administrator
Nici eu. Deși poate el are poze etc, nu a comentat și sa facă un pv la predarea casei.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iulie 2024
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiuni in cazul deterioriarii apartamentului inchiriat andreeaf2002 andreeaf2002 Buna! O intrebare pentru cunoscatori: daca nu am contract inregistrat la ANAF cu proprietara in apartamentul careia stau in chirie poate sa imi faca ceva daca ... (vezi toată discuția)
Pot recupera garantia completa in instanta a unui imobil inchiriat si care a fost predat in conditiile initiale? WeaverBeaver WeaverBeaver Buna seara, Pe data de 29.04.2023 mi-a expirat contractul de inchiriere. Pe 28.04.2023 am semnat Procesul Verbal de Predare Primire cu fiica proprietarul ... (vezi toată discuția)
Refuzul returnarii garantiei Beatricemb Beatricemb Buna ziua, Tocmai am predat un apartament in care am stat cu chirie timp de 2 ani. Am stat acolo cu contract si am dat la inceput o garantie echivalenta cu ... (vezi toată discuția)