avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... modificare date cadastrale fara consimtamant
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

modificare date cadastrale fara consimtamant

modificare date cadastrale fara consimtamant
am cumparat un teren in 2015. acesta este rezultat din dezmembrarea unui teren . ulterior partea din terenul mare ramasa a fost la randul ei dezmembrata. dupa aceasta ultima dezmembrare am constatat ca limitele proprietatii s-au modificat fata de prima dezmembrare, in sensul ca eu pierd din frontul la strada aproximativ 2 metri. se pare ca unul din noii vecini a facut o lucrare de cadastru suspecta, pentru a-si mari frontul sau la strada. cum pot contesta aceasta lucrare,tinand cont ca actualmente cotele cadastrale sunt modificate deja in registre.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iulie 2024
stefan_a., utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 12:16, 11 Iulie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
mai intai verificati daca ce este pe teren corespunde cu ceea ce se regaseste in documente. daca nu agreati starea de fapt si nici nu cadeti la un acord privitor la realitatea din teren versus cea din documente, trebuie sa initiati o actiune de granituire in instanta. nu e nici prima nici ultima oara cand fiecare isi masoara terenul lui si se suprapune o parte cu vecinul.
luati legatura cu un avocat specializat.
corespunde ce e in teren cu actele pentru ca zilele trecute a adus un topograf cu aparat gps ca sa-i puna tarusii. banuiesc ca acel topograf a pus tarusii dupa datele din registrele topo. eu insa am cotele si coordonatele de cand am cumparat si intabulat terenul. coordonatele au fost modificate de cineva care are acces in sistem,deci de un topograf.....in ce conditii si cu ce justificari poate un topograf sa modifice acele coordonate? stiu ca se considera legal daca suprafata nu se modifica, dar daca se micsoreaza frontul la strada nu e problema?plus ca sunt facute lucrari, podet,etc.
Ultima modificare: Joi, 11 Iulie 2024
stefan_a., utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Topograful execută măsurătorile conform actelor de proprietate puse la dispoziție de proprietar. Dacă există suprapuneri în documente sesizează OCPI. Dacă nu, înregistrează măsurătorile
Încă ceva: puteți descărca extrasul CF al vecinului de pe site-ul ANCPI și vă puteți lămuri. Extrasele conțin istoricul. Costă 20 lei și durează 3-4 ore
Ultima modificare: Joi, 11 Iulie 2024
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua am cumparat un teren iar din cordonatele gps nu iese ... caroimihai caroimihai Buna ziua am cumparat un teren iar din cordonatele gps nu iese cu ce este in teren iar la masuratori la ruleta ne iese plus de asta am si un vecin care are o ... (vezi toată discuția)
Gard facut pe terenul vecinului cu 30 cm marian_81 marian_81 Buna ziua, am facut un gard in 2013 cu autorizatie pe un teren neîngrădit care , avea doar tarusii, eu m am orientat dupa tarusi am chemat si un topograf ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren cezarlupan cezarlupan Buna seara, Am semnat antecontract si cumparatorii vor tarusare. Am inteles ca tarusarea se plateste de cel care o cere. Am vorbit si cu topografa care ... (vezi toată discuția)