avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cum procedez pt a cumpara o afacere de 150.000 de euro ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cum procedez pt a cumpara o afacere de 150.000 de euro fara a da garantii personale?

Salutare
De curand, tot cautand oportunitati de investiti, mi-a fost atrasa atentia de o afacere pe care proprietarul cere 150.000 de euro. Datele sunt urmatoarele:

Este o cipercarie, 3 spatii pe productie 20 tone compost fiecare, ultraechipate, constructie 2006 cu contracte in derulare cu supermarketuri, profit sigur, plus hol tehnologic si apartament de locuit cu toate utilitatile, 50 km de Bucuresti.afacere de familie, Se ofera asistenta 3 luni noilor cumparatori.

Eu as dori sa stiu daca este posibil sa contractez un credit de investitii de 50.000 de euro pentru a plati un avans proprietarului urmand sa achit restul in urmatorii 3 ani (desigur, daca si el ar fi de acord!) din profitul obtinut si sa garantez atat bancii cat si proprietarului doar cu ferma de ciuperci.

Cum ar putea fi incheiata o astfel de tranzactie, sau care ar putea fi variantele?
Va multumesc pt sfaturi!
Cel mai recent răspuns: ion mihaiu , utilizator 22:52, 11 Februarie 2010
Nu puteti garanta cu ferma daca transmiterea dreptului de proprietate nu s-a facut inca . Daca vanzatorul ar fi clientul meu nu l-as sfatui sa faca aceasta tranzactie pana ce cumparatorul nu il garanteaza cu bunurile personale sau alte garantii usor de executat in conditiile in care platile ratelor inceteaza sau afacerea nu mai merge din diverse cauze. Consider ca nici asigurare nu puteti face in conditiile in care dreptul de proprietate nu a fost transmis in totalitate.
Ca variante :
Daca ambii parteneri sunteti seriosi si nu doriti sa va dati tepe unul celuilalt atunci, pana la definitivarea tranzactiei faceti un contract de asociere in participatiune sau intrati in societate cu un procent care sa va asigure conducerea si din veniturile obtinute achitati din pret. Asta ar fi la prima strigare. Pentru o totala si profesionista afacere este bine ca atat d-voastra cat si vanzatorul sa va angajati cate un avocat care sa se ocupe de formalitati si de clauzele contractuale reciproc avantajoase si bine definite,fara interpretari.
Succes.
Suna cam ciudat. Daca afacerea merge "ceas" de ce doreste patronul sa o vanda? Puneti-va si intrebarea asta ...
...mda! el mentiona ca pleaca din tara

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care credit de de investitii este mai optim? ion mihaiu ion mihaiu Imi puteti spune va rog din proprie experienta sau din cazuri cunoscute personal care este combinatia cea mai avantajoasa pt a lua un credit de investitii pt a ... (vezi toată discuția)
Fonduri ue neramursabile sau nu numai, pentru o ciupercarie gabi474 gabi474 pentru a face o ciupercarie se dau fonduri eu detinand numai terenul si un certificat de producator?si nu stim unde si ce trebuie sa facem prima data fiind si ... (vezi toată discuția)
Contract de asociere in participatiune ccccristina ccccristina buna ziua un asociat( a venit cu spatiu),trebuie sa primeasca lunar de la celalalt asociat in fiecare luna 3000 de euro + tva in urma desfasurarii ... (vezi toată discuția)