avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării Care credit de de investitii este mai optim?
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

Care credit de de investitii este mai optim?

Imi puteti spune va rog din proprie experienta sau din cazuri cunoscute personal care este combinatia cea mai avantajoasa pt a lua un credit de investitii pt a cumpara o afacere? Sau de la care banca?
De exemplu, eu as dori sa cumpar o afacere {o ferma de ciuperci} pt 150.000 de euro cu un profit net de 4000 de euro pe luna. Ma intreb daca pt o achizitie imi e util FNGCIMM si daca pt partea neacoperita de FNGCIMM ar putea fi garantata cu bunurile achizitionate. Si ce m-ar avantaja pt a obtine un credit de investitii: sa achizitionez o firma care care are deja contracte in derulare sau sa o fac de la zero?
Pot face o investitie de acest genfara a veni cu garantii personale?
Va multumesc pt opinii!
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 23:45, 11 Februarie 2010
o firma care are deja contracte in derulare daca o achizitionati trebuie sa o achizitionati cu administrator cu tot pentru ca schimbarea administratorului duce automat la blocarea creditarii in cele mai multe cazuri.. asa ca, mai bine o firma nou infiintata, care sa fie si curata de datorii si alte nereguli financiare, pe care sa o administrati cat mai bine sa mearga pe profit... in privinta investitiei ce urmeaza sa o faceti sunt si alte modalitati de obtinere a creditarii necesare..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum procedez pt a cumpara o afacere de 150.000 de euro fara a da garantii personale? ion mihaiu ion mihaiu Salutare De curand, tot cautand oportunitati de investiti, mi-a fost atrasa atentia de o afacere pe care proprietarul cere 150.000 de euro. Datele sunt ... (vezi toată discuția)
Fonduri ue neramursabile sau nu numai, pentru o ciupercarie gabi474 gabi474 pentru a face o ciupercarie se dau fonduri eu detinand numai terenul si un certificat de producator?si nu stim unde si ce trebuie sa facem prima data fiind si ... (vezi toată discuția)
Fonduri nerambursabile pentru microintreprinderi florentinadaniela florentinadaniela Buna ziua, Pot obtine finantare nerambursabila pentru infiintarea unei microferme pentru cresterea gainilor ouatoare? Ma gandeam la o finantare 100%, fara ... (vezi toată discuția)