avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj problematic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj problematic

Bună!
Cum sa facem când mama are 91 ani și Alzheimer gradul 5, iar copii nu se înțeleg între ei? Băiatul este îngrijitor legal, una dintre fete a venit recent din Italia să stea cu bătrâna având amputat un picior. Celelalte fete vin din an în paște cu o plasă de nimicuri la bătrâna și cam atât. Este vorba de o casă decentă cu teren măricel. Fata care este acasă cu bătrâna a investit, românește.. fără facturi, câțiva bănuți în casă, baie, termopane, gard, porți etc. Care sunt demersurile și îndrumările dvs? Mereu când se adună la un loc îi se spune ca o să-i scoată din casa bătrânei când va muri și mereu iese cu circ și scandal. Încotro o luăm?
Ultima modificare: Duminică, 14 Iulie 2024
kama11, utilizator
Va îndreptati către un avocat(după decesul mamei) pentru o consultație inițială și apoi pentru acțiune in instanta de dezbatere succesiune,,partaj succesoral etc.Faptul ca unul dintre copii a investit și s a ocupat de mama nu I creaza drepturi suplimentare.Eventual va avea un drept de creanță pt îmbunătățirile aduse și pt o cota parte din imobil egala cu a celorlalți.
Ultima modificare: Duminică, 14 Iulie 2024
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate vinde un imobil daca proprietarul nu este in deplinatatea facultatilor mintale? Delya Db Delya Db Buna ziua. Ca sa nu dau nume, voi expune problema in felul urmator: Prietena mea Maria are o bunica de 80 de ani care este proprietara unei case. Aceasta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, speta este urmatoarea: 3 frati ( 2 frati si o sora). ... Daniela888 Daniela888 Buna ziua, speta este urmatoarea: 3 frati ( 2 frati si o sora). Sora( impreuna cu sotul ei) au facut contract de vanzare- cumparare cu clauza viagera, cu mama ... (vezi toată discuția)
Tutela persoana fără discernamant jodeea82 jodeea82 Buna ziua Am și eu o situație. Bunica mea a fost recent diagnosticata cu Alzheimer. De asemenea are nevoie de o operație dar doctorii nu o vor efectua ... (vezi toată discuția)