avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general suspendare firma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

suspendare firma

Daca se suspenda o firma, trebuie lichidate si toate conturile bancare pe care le are ? Problema e ca daca lichidam firma si avem 50.000 de euro in banca , o sa avem de dat si 16 % impozit pe dividende pt acei bani.
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 19:51, 5 Februarie 2010
daca aveti banii aceia la banca , nu prea vad motive sa suspendati firma ...
:)
Acum, vb serios,daca banii aceia au ramas la banca si nu mai aveti furnizori neachitati si in general datorii neachitate si aveti si creantele incasate, daca faceti o analiza ar cam trebui sa fie aproape de profitul net
Daca doriti sa repartizati dividende , intradevar se vor impozita cu 16%
Suspendarea nu inseamna neaparat inchiderea conturilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare voluntara a societatii OanaLH OanaLH Buna ziua! Prezint urmatoarea situatie: am o SRL pe care doresc sa o inchid. Firma nu prezinta datorii catre furnizori si nici catre bugetul statului, nu are ... (vezi toată discuția)
Radiere srl,fara datorii,ce se intimpla cu banii ramasi ca sold in casa? MARIA G MARIA G Buna ziua,am si eu o interbare si nu stiu unde pot gasi raspunsul.Daca vrei sa radiezi un srl ,fara datorii ,ce se intimpla cu banii ramasi ca sold in ... (vezi toată discuția)
Salariile se platesc din profitul net? Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Din ce fonduri sunt alocate veniturile unui SRL? Din profitul net? Sau profitul net vine ca un bonus peste toate cheltuielile inclusiv ... (vezi toată discuția)