avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, Nu se solicită de la cimitir să facem ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, Nu se solicită de la cimitir să facem succesiunea ...

Bună ziua,

Nu se solicită de la cimitir să facem succesiunea după bunica pentru a pentru trece Actul de Concesiune pe numele nostru.

Bunica la data decesului nu a avut bunuri, decât acest drept de concesiune moștenit de la tatăl ei.

Bunica a murit în 2006, și a avut 2 fii: VD decedat în 2023 (tatăl meu) și VL decedat în 2003.

VL a avut un fiu în urma unei căsătorii scurte cu CC de acum 40 de ani (decedată după 2018, din auzite) și un fiu cu aceasta - VC (decedat în 2018, fără copii).

Ni se cere la notariat să aducem certificat de moștenitor al persoanei care e posibil să o fi moștenit pe CC, pentru a putea face succesiunea noastră.

Eu nu am de unde să cunosc această informație, nici cine a fost CC, unde a locuit, dacă a avut rude care să o fi moștenit.

Vă rog frumos să îmi transmiteți cum se poate soluționa o asemenea situație.

Eu trebuie să duc la cimitir un act prin care eu sunt moștenitoare a bunicii. Nu am cum să demonstrez nimic despre cineva pe care nici nu am cunoscut-o și despre eventuale rude ale ei (în speță CC). Aceste informații cred că nici Ministerul de Interne nu le are...

Vă mulțumesc pentru eventualele clarificări.
Ultima modificare: Joi, 18 Iulie 2024
SebiA, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 15:59, 24 Iulie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
@raluk0207
si dupa ce d-voastra ati citit speta de mai sus ati ajuns la concluzia ca certificatele respective erau in posesia lui SebiA care nu voia sa le dea notarului public? Era un personaj in Morometii care avea o intrebare enervanta, „pe ce te bazezi?” Cocoşilă parca-i zicea. Asa ca va intreb si eu la fel dupa ce am recitit ce a scris SebiA. Oricum notarul trebuia sa-i intrebe: Bre, pot sa fac eu treaba asta cu actele contra cost, sau vreti sa o faceti voi de-a moca? Nu sa-i trimita la plimbare.
Un ultim lucru: Mie nu mi se pare normal ca un om sa mearga la notar bou si sa se intoarca de acolo vaca, vorba lui Creanga. Nu mi se pare normal sa nu-i spuna notarul ce posibilitati are si sa afle despre ele de pe un forum.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iulie 2024
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concesiune locuri de veci jessie9612 jessie9612 Buna ziua! Problema in cauza: Parintii decedati ....dupa care nu am avut ce mosteni... doar doua locuri la cimitir concesionate pe numele decedatilor . ... (vezi toată discuția)
Donatia unei jumatati dintr-un bun doru99999 doru99999 Buna ziua, As dori o lamurire cu privire la o situatie aparuta si anume: Bunica mea a primit(acceptat) o mostenire (un loc de veci)de la o matusa care a ... (vezi toată discuția)
Neplata taxei de concesionare loc de veci de catre toti mostenitorii CraciunFischer CraciunFischer Detin 1/5 dintr-un loc de veci in cimitirul Ghencea civil. Ceilalti mostenitori ai locului, respectiv fratii mei, sunt toti decedati. Sunt singura care a ... (vezi toată discuția)