avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cumparare auto de la PJ la final de leasing
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cumparare auto de la PJ la final de leasing

Am găsit o mașină care îmi place, am convenit la un anumit preț și acum vine întrebarea...
Mașina este încă în leasing, proprietarul (persoană juridică) va face cerere de închidere leasing anticipat iar ulterior, după ce are toate actele de la firma de leasing, o să mi-o vândă mie (persoană fizică).
Ce acte sunt necesare pentru vânzarea mașinii și pentru înmatriculare?
Din ce am înțeles (nu sunt sigur) este necesar ca vânzătorul să o ia în evidență fiscală pe firma lui și, teoretic, ulterior, în baza facturii emise de către el și a fiscalului obținut de la primărie poate să o vândă (fără a o mai înmatricula pe firma dânsului).
Poate să mă lămurească cineva exact care sunt pașii?
Mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 19 Iulie 2024
sergiumj, utilizator
Cel mai recent răspuns: sergiumj , utilizator 06:54, 20 Iulie 2024
Cine este acum proprietarul mașinii conform documentelor?
Pentru moment firma de leasing. Urmează ca proprietarul sa facă cerere închidere anticipată și sa plătească toți banii către firma de leasing.
După ce rezolva cu firma de leasing si are toate actele( inclusiv carte de identitate autovehicul, în original) sa mi-o vândă mie.

adriandimitriu a scris:

Cine este acum proprietarul mașinii conform documentelor?

dupa ce rezolva cu firma de leasing si devine proprietar trebuie sa o inscrie la DTIL, fiindca dvs aveti nevoie de fiscal pentru inmatriculare
Și după ce o înscrie la direcție taxe și impozite, trebuie sa o și înmatriculeze pe numele lui sau o poate vinde direct?

Și în cazul în care poate sa o vândă fără sa o mai înmatriculeze pe numele lui, eliberează factura de pe firma lui spre mine; trebuie sa îmi mai dea vreo factura/document emisa de firma de leasing catre el?

adriandimitriu a scris:

dupa ce rezolva cu firma de leasing si devine proprietar trebuie sa o inscrie la DTIL, fiindca dvs aveti nevoie de fiscal pentru inmatriculare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare auto inca in leasing dancraciun dancraciun Buna ziua, Doresc sa achizitionez un autovehicul de la o persoana care la randul ei a luat masina in leasing. Totalul de plata ramas pentru masina cu tot ... (vezi toată discuția)
Cumparare masina aflata in leasing zoltanhe zoltanhe Sunt o persoana fizica si doresc sa cumpar o masina care e in leasing pe firma. Daca mergem (eu si reprezentantul firmei) la firma de leasing si agreem sa ... (vezi toată discuția)
Cumparare masina de la o companie laurentiun1 laurentiun1 Buna ziua, In luna 05.2016, am cumparat de la o firma o masina cu plata prin virament bancar, factura, contract, cu promisiunea de a obtine certificatul ... (vezi toată discuția)