avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: am retineri ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: am retineri salariale ...

Buna ziua,
Ma aflu in urmatoarea situatie: am retineri salariale de 50% (propriri), iar acum 3 luni am primit un avans de la angajator de 5000 RON pentru a rezolva o problema care s-a ivit cand eram in delegatie in Germania. Intrebarea mea este cat are dreptul angajatorul sa opreasca din salariul meu disponibil (50%). Mentionez ca am completat doar un formular de solicitare avans. Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 19 Iulie 2024
Vali005, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:38, 19 Iulie 2024
El trebuie sa va opreasca 50% din salariul net ..nu conteaza ca ati primit avans.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii amalia20 amalia20 daca in codul muncii la art 169 zice ca proprirea de 50% sa nu se faca in fiecare luna si angajatorul (contabilul **zice ca nu poate sa ia ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere- retinere din salariu dodorel62 dodorel62 Am divortat in luna mai 2011,iar hotararea definitiva a ramas incepand cu septembrie 2011.Atunci sa stabilit ca am de platit o pensie de 500ron pana la majorat ... (vezi toată discuția)
Angajator tert proprit? cris2279 cris2279 Buna ziua, Am primit la sediu o Adresa de inffintare a propririi asupra disponibilitatilor banesti pentru unul din salariatii activi.Un paragraf din aceasta ... (vezi toată discuția)