avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune Este adevărat că rudele din partea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune Este adevărat că rudele din partea decedatului, ...

Succesiune
Este adevărat că rudele din partea decedatului, acesta neavand copii, nu au dreptul la succesiune dacă acesta a decedat înaintea soției, la succesiunea având dreptul doar rudele din partea soției?
Cel mai recent răspuns: tory_bei , utilizator 16:10, 24 Iulie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cumva la decesul soțului rudele lui au renunțat la succesiune sau au fost decăzuți pentru că nu și-au exprimat voința în termen și singurul moștenitor
acceptant a fost soția? În acest caz, rudele soțului nu mai pot emite pretenții.
Ultima modificare: Marți, 23 Iulie 2024
Alexandru Surcel, Avocat
Aveau testament reciproc?
Rudele sotului nu au renuntat dar poate prin descrierea urmatoare intelegeti mai bine - Familie fara copii , el a decedat primul si ea ulterior dupa doi ani , de la el a ramas un bun pt. care nu s-a facut succesiunea niciodata pana acum. Bunul este un teren arabil mostenit de el de la mama lui si ea decedata la momentul improprietaririi-punerii in posesie dupa 1990 si de aceea pe titlu au fost trecuti copii ca mostenitori
El are frati decedati care si ei au mostenit parte din acel teren, dar care au copii.
Ea are frati decedati fara copii. Cine poate face succesiunea acestui teren ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire, succesiune? goghita goghita Am ingrijit mai multi ani pe unchii mei (matusa e sora bunicii, pe linie materna). Nu aveau copii. Matusa, ruda mea de sange, de altfel a decedat. Dupa 6 ... (vezi toată discuția)
Cine vine la succesiune a rudelor de gr.2 fara copii lumibalan lumibalan eu nu am decit in testament al ei care ii lasa lui averea dupa deces,dar dupamoartea sotului, sotia, nu a facut succesiune deoarece era bolnava in coma. (vezi toată discuția)
Testament - cine are dreptul la moștenire? Dannii Dannii Bună ziua! Niște prieteni în vârstă, fără părinți în viață, copii, frați, surori, fără nepoți de soră sau frați, dar cu soție/soț în ... (vezi toată discuția)