avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am facut un schimb de haine cu un \"tovaras\" , am ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am facut un schimb de haine cu un "tovaras" , am mesajele pe ...

Am facut un schimb de haine cu un "tovaras" , am mesajele pe whatsapp , iar eu dupa ce am.facut schimbu definitiv am ales sa vand hanoracu respectiv si acum tatal lui imi da mesaje in care ma ameninta si zice ca ma duc e la politie , cum s ar rezolva daca m ar duce la politie?
Ultima modificare: Duminică, 21 Iulie 2024
Albertoionutt, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 17:23, 21 Iulie 2024
Cati ani are copilul cu care ai facut schimb, si cati ani ai tu?
Eu am 15 ani si el 14 ani
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Articolul 41 Capacitatea de exercițiu restrânsă
(1) Minorul care a împlinit vârsta de 14 ani are capacitatea de exercițiu restrânsă.
...
(2) Actele juridice ale persoanei cu capacitate de exercițiu restrânsă se încheie de aceasta, cu încuviințarea părinților sau, după caz, a tutorelui, iar în cazurile prevăzute de lege, și cu avizul consiliului de familie, dacă există, și autorizarea instanței de tutelă. Încuviințarea, avizul sau autorizarea poate fi dată, cel mai târziu, în momentul încheierii actului.
...
(3) Cu toate acestea, persoana cu capacitate de exercițiu restrânsă poate face singură acte de conservare, acte de administrare care nu o prejudiciază, acte de acceptare a unei moșteniri sau de acceptare a unor liberalități fără sarcini, precum și acte de dispoziție de mică valoare, cu caracter curent și care se execută la data încheierii lor.


Dupa mine schimbul de haine se incadreaza la "acte de dispoziție de mică valoare, cu caracter curent și care se execută la data încheierii lor", adica ar insemna ca minorul avea voia sa faca schimbul la aprecierea si dupa capul lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salut, am 16 ani si detin suma necesara de bani pt a achizitiona ... Andrei Tudor Andrei Tudor Salut, am 16 ani si detin suma necesara de bani pt a achizitiona o masina. Pot achizitiona masina cu semnatura mea ? Daca da, ce acte sunt necesare ... (vezi toată discuția)
Ordonanta 3 -minori leonardy44 leonardy44 Buna seara! conform ordonantei militare 3 minorul are voie sa iasa insotit de parinte/tutore;(minori sunt si cei care au carti de identitate) -cine ... (vezi toată discuția)
Contract de proprietate-persoana minora chrispop chrispop Intrebarea mea este daca un minor de 17 ani poate incheia un contract fizic de proprietate asupra unor bunuri? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)