avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua.Sunt sofer profesionist si lucrez la firma ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua.Sunt sofer profesionist si lucrez la firma x,Dupa data ...

Buna ziua.Sunt sofer profesionist si lucrez la firma x,Dupa data de 03.08.2024 -07.09.2024,sunt acasa in concediu.Pentru acea luna,trebuie sa completez o cerere.Firma ce face,imparte zilele,x zile cu plata,x fara plata.Eu doresc sa mi dau demisia si sa merg la alta firma de transport,Cum as putea proceda legal si toate drepturile banesti sa mi se revina.Doresc sa mi iau si un concediu medical,ca sa recuperez zilele fara plata.Lucrez si in zile lucratoare,plus sambata si duminica si cateodata si de sarbatori legale.cum as putea rezolva cu demisia in perioada cat stau acasa?
Cel mai recent răspuns: Cazu12 , utilizator 13:02, 22 Iulie 2024
Sunteti in CO sau CFP ?

CO se acorda proprotional cu perioada lucrata... concediu medical nu va ajuta sa recuperati zilele fara plata.

In mod normal ar trebui sa fiu in perioada de recuperare,deoarece am zile libere si nu ar trbui sa mi afecteze concediul de odihna cu plata anual si sa mi se plateasca salariul net pe tara,in aceea perioada cat stau acasa,dar ei te pun sa faci o cerere de concediu si iti impart zilele cu plata si fara plata,este o ilegalitate,vreau sa mi dau demosia cand merg acasa,dar imi doresc si drepturile banesti, dupa ce mi dai demisia
Cornel Vasile a scris:

Sunteti in CO sau CFP ?

CO se acorda proprotional cu perioada lucrata... concediu medical nu va ajuta sa recuperati zilele fara plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt in cfp fortata de angajator si vreau sa-mi dau demisia c0rina c0rina firma la care lucrez si-a intrerupt activitatea si toti angajatii am fost pusi sa semneze cfp 30 de zile, urmand ca in aceasta perioada sa se reia ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as dori cateva lamuriri. am lucrat timp de 7 luni ... Mamicaingrijorata Mamicaingrijorata Buna ziua, As dori cateva lamuriri. am lucrat timp de 7 luni la o gradinita particulara. Dintr-o data, am fost pusa \"pe liber \", astfel incat am fost nevoita ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale mrg mrg Bună ziua, am dreptul la 4zile de concediu plătite daca mi-am dat demisia după 2 luni si jumătate de lucru ? (vezi toată discuția)