avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune si uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune si uzucapiune

Daca din 3 mostenitori doar unul se prezinta la notar si dobandeste dreptul de proprietate pentru cota sa parte, apoi timp de 11-12 ani se ingrijeste singur de intregul imobil, poate face o cerere de constatare a dobandirii intregii proprietati prin uzucapiune (pe noul cod civil)? Ceilalti mostenitori nu s-au prezentat la dezbatere.
In prezent in CF este inscris mostenitorul care a acceptat mostenirea + 2 defuncti ai caror succesori nu s-au prezentat la dezbatere.
Care este procedura corecta?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:36, 25 Iulie 2024
Dacă sunt mai mulți moștenitori, procedura succesorala la notar nu poate fi soluționată fără prezenta tuturor. Degeaba se prezintă doar unul.
Și nu, nu poate fi invocata uzucapiunea.
Trebuie dezbătută moștenirea.
Iar dacă succesorii nu se înțeleg, moștenirea se dezbate în instanță.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie caddya89 caddya89 Daca unicul mostenitor al mamei sale detine doar certificatul de deces, fara sa fi facut dezbaterea succesiunii, este posibil ca el sa doneze unei terte ... (vezi toată discuția)
Succesiune gheorghecv gheorghecv Buna ziua. Daca sunt 3 mostenitori dupa o persoana decedata, iar 2 nu doresc sa mearga la notar pentru succesiune (desi s-a vorbit cu ei de citeva ori), nu ... (vezi toată discuția)
Refuzare prezentare succesiune AnaMihai1 AnaMihai1 Ce se intampla daca unul dintre cei mostenitori nu vrea sa ia parte la succesiune (sa se prezinte)? Exista vreo modalitate prin care sa fie obligata sa-si ... (vezi toată discuția)