avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere succesorala intre frati vitregi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere succesorala intre frati vitregi

Am o sora vitrega din a doua casatorie a tatalui.Cum relatia dintre noi a fost una superficiala,am preferat sa stau in umbra,pentru a nu dauna relatiei tatalui cu cea de-a doua sotie.Acum dupa moartea tatalui,va intreb care sunt pasii de urmat pentru a face si eu parte la succesiune,ptr.ca cele doua nu stiu adresa mea,si normal ca nu doresc sa ma anunte ori sa specifice ca sunt si eu mostenitoare,Ma intreb daca ele pot deschide procedura succesorala fara mine/
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:38, 18 Februarie 2010
este clar ca nu va fi dezbatuta succesiunea la noratiat pt ca nu va intelegeti
instanta este singura solutie, respectiv judecatoria din raza localitatii ultimului domiciliu al defunctului
in dosarul cauzei tb sa se depuna sesizarea privind deschiderea succesiunii care se intocmeste de catre servicul din cadrul primariei si poate fi comunicata direct la instanta sau inmanata celui care o solicita - cunosc practica-
- cererea de cheamare in jud va avea cel putin 2 capete de cerere
ca instanta sa constate deschisa succesiunea...
si sa dispuna asupra bunurilor ramase de pe urma def
sfatul meu,consultati un av
- daca sora dvs deschide actiune, aveti grija sa nu fiti citata prin publicitate, atunci se complica situatia
buna seara!
daca mai sunteti in termenul de optiune succesorala, cel de 6 luni de la data decesului defunctului. ,mergeti la orice BNp si dati o decl de acceptare expresa a succesiunii.
trebuie sa aveti la dvs certificatul de deces in original sau copie legalizata.
Foarte benefic acest site.Multumesc tuturor avocatilor ptr sfaturi si indrumari,dar mai am o intrebare ptr a nu umbla de ici colo.Deci,tatal meu are doar 3 saptamani de la deces,si din orgoliu nu vreau sa fac plecaciuni la fosta sotie ,ptr o copie a certificatului de deces. De unde se mai poate lua o copie a certificatului de deces.De la primaria locala(mentionez ca el a murit la spital),de la starea civila pe raza unde a avut loc decesul,de la preot(ca sigur are si el o copie)
ioana_cristea a scris:

buna seara!
daca mai sunteti in termenul de optiune succesorala, cel de 6 luni de la data decesului defunctului. ,mergeti la orice BNp si dati o decl de acceptare expresa a succesiunii.
trebuie sa aveti la dvs certificatul de deces in original sau copie legalizata.

=D>=D>=D>
Acesta este si punctul meu de vedere! Este cea mai sigura modalitate de a nu ramane pe dinafara succesiunii! In cazul in care ceilalti mostenitori au deschis deja succesiunea , notarul va va indica notariatul unde s-a deschis succesiunea si va puteti adresa acelui notar pentru a lua act de acceptarea si de catre dvs a succesiunii!
Succes si nu lasati timpul sa treaca!
B-)
Multumesc ,o sa urmaresc emisiunea pe OTV,sa vad ce subiecte abordati , sigur toate sunt benefice

Alte discuții în legătură

Timpul in care se poate face o ...succesiune mihaiene68 mihaiene68 Dupa un deces ,care este perioada in care se poate deschide o succesiune ?,ce pasi presupune acest lucru ?, (vezi toată discuția)
Buna ziua ma confrunt cu o problema , tatal meu a murit acum ... ramoionut ramoionut Buna ziua ma confrunt cu o problema , tatal meu a murit acum o luna eu si sora mea nu suntem in relatii cu actuala sotie ( mama vitrega ) am reusit sa fac rost ... (vezi toată discuția)
Tatăl meu, care m-a abandonat de mic, a decedat. am vreun drept la moștenire, și dacă da, care e procedura? ocsi2015 ocsi2015 Bună ziua Am aflat de curând ca tatăl meu a decedat ( el fiind în altă localitate,si am fost abandonat de mic) doar o singura data ne-am intalnit si ... (vezi toată discuția)