avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere succesorala intre frati vitregi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere succesorala intre frati vitregi

Am o sora vitrega din a doua casatorie a tatalui.Cum relatia dintre noi a fost una superficiala,am preferat sa stau in umbra,pentru a nu dauna relatiei tatalui cu cea de-a doua sotie.Acum dupa moartea tatalui,va intreb care sunt pasii de urmat pentru a face si eu parte la succesiune,ptr.ca cele doua nu stiu adresa mea,si normal ca nu doresc sa ma anunte ori sa specifice ca sunt si eu mostenitoare,Ma intreb daca ele pot deschide procedura succesorala fara mine/
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:38, 18 Februarie 2010
buna ziua!
cu buletinul mergeti la primaria unde a avut ultimul domiciliu si solicitati un duplicat al certificatului de deces.
Multumesc ca ma informati ,dar am inteles ca certificatul de deces a fost eliberat de acolo de unde a murit si nu de catre primaria comunala.Cei de la comuna imi pot da duplicat chiar daca nu au eliberat ei certificatul--
buna ziua.Cum pot controla daca tatal defunct avea bani depusi la vreo banca,ca am in vedere si acest aspect,si bineinteles ca nu vor face cunoscut de buna voie acest lucru
va trebuie un certificat de mostenitor sau de calitate de mostenitor, in baza caruia sa faceti o adresa catre banca/bancile unde credeti ca tatal dvs ar fi avut bani.
Ultima modificare: Joi, 18 Februarie 2010
ContSters97658, utilizator
dupa ce obtineti copie legalizata de pe certificatul de deces al defunctului, adresati-va unui birou notarial din raza ultimului domiciliu al defunctului si dati declaratie de acceptare a succesiunii .
apoi procedati la dezbaterea succesiunii . daca ceilalti succesori nu se prezinta la termenul fixat notarul va va indruma spre instanta de judecata .
trebuie sa indicati notarului adresele exacte ale celorlalti erezi .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timpul in care se poate face o ...succesiune mihaiene68 mihaiene68 Dupa un deces ,care este perioada in care se poate deschide o succesiune ?,ce pasi presupune acest lucru ?, (vezi toată discuția)
Buna ziua ma confrunt cu o problema , tatal meu a murit acum ... ramoionut ramoionut Buna ziua ma confrunt cu o problema , tatal meu a murit acum o luna eu si sora mea nu suntem in relatii cu actuala sotie ( mama vitrega ) am reusit sa fac rost ... (vezi toată discuția)
Tatăl meu, care m-a abandonat de mic, a decedat. am vreun drept la moștenire, și dacă da, care e procedura? ocsi2015 ocsi2015 Bună ziua Am aflat de curând ca tatăl meu a decedat ( el fiind în altă localitate,si am fost abandonat de mic) doar o singura data ne-am intalnit si ... (vezi toată discuția)