avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... conciliere directa- in cazul modificarii cererii de ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

conciliere directa- in cazul modificarii cererii de chemare in judecata

conciliere directa- in cazul modificarii cererii de chemare in judecata din obligatie de a face ( in speta se solicita instantei pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act autentic de vanzare-cumparare)- in cerere de repunere a partilor in situatia anterioara incheierii ante/promisiunii de vanzare cumparare.

mai clar poate fi respinsa o astfel de cerere ca prematura motivat de neindeplinirea procedurii prealabile prev de art. 720 1 din C.p.civ.
Partile contractante sunt comercianti.
imprejurarea care justifica o astfel de masura este una obiectiva- imobilul nu mai exista, dar s-a achitat taxa de timbru in avand- o suma foarte mare.

Ps. acuzati postul aproape telegrafic...imi lipseste timpul :((
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 09:39, 8 Februarie 2010
Nu se poate spune ca nu s-a respectat procedura cncilerii cita vreme obligarea repunerii in situatia anterioara este un capat de cerere secundar si cubinteles in cazul refuzului de a executa obligatia principala
Nu am inteles ce ati vrut sa spuneti la PS??

Chiar daca partile sunt societati comerciale, nu inseamna ca, automat, orice litigiu e un raport juridic comercial.
In cazul prezentat, natura litigiului e civila , situatie in care nu e necesara concilierea; sigur, daca ati realizat-o, nu are cum sa va dauneze, insa, presupunand ca adversarul invoca o astfel de exceptie, mergeti la codul comercial , art.3 si enumerati care sunt faptele de comert considerate ca atare de legiutorul din secolul 19.
Ultima modificare: Duminică, 7 Februarie 2010
Doinita Stingaciu, Avocat
daca nu este litigiu comercial, nu este obligatorie procedura concilierii
nu este obligatorie concilierea, raportat la obiectul cererii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reconventionala..... geo26 geo26 buna ziua! as vrea sa mi impartasiti opiniile dumneavostra fata de situatia urmatoare: -am depus intampinare si reconventionala la cererea de chemare in ... (vezi toată discuția)
Termen procedura conciliere anjinsan anjinsan Care este sancţiunea nerespectarii termenului de 15 zile, prevazut de art.720 ind.4, privind inivitatia de a participa la concilierea directa, in sensul in ... (vezi toată discuția)
Procedura concilierii ContSters47264 ContSters47264 conciliera 720 indice 1 Trebuie facuta concilierea in cazul in care dau in judecata un asigurator, intemeiat pe imprejurarea ca refuza sa ma despagubeasca? (vezi toată discuția)