conciliere directa- in cazul modificarii cererii de chemare in judecata din obligatie de a face ( in speta se solicita instantei pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act autentic de vanzare-cumparare)- in cerere de repunere a partilor in situatia anterioara incheierii ante/promisiunii de vanzare cumparare.
mai clar poate fi respinsa o astfel de cerere ca prematura motivat de neindeplinirea procedurii prealabile prev de art. 720 1 din C.p.civ.
Partile contractante sunt comercianti.
imprejurarea care justifica o astfel de masura este una obiectiva- imobilul nu mai exista, dar s-a achitat taxa de timbru in avand- o suma foarte mare.
Ps. acuzati postul aproape telegrafic...imi lipseste timpul :((
Nu se poate spune ca nu s-a respectat procedura cncilerii cita vreme obligarea repunerii in situatia anterioara este un capat de cerere secundar si cubinteles in cazul refuzului de a executa obligatia principala
Chiar daca partile sunt societati comerciale, nu inseamna ca, automat, orice litigiu e un raport juridic comercial.
In cazul prezentat, natura litigiului e civila , situatie in care nu e necesara concilierea; sigur, daca ati realizat-o, nu are cum sa va dauneze, insa, presupunand ca adversarul invoca o astfel de exceptie, mergeti la codul comercial , art.3 si enumerati care sunt faptele de comert considerate ca atare de legiutorul din secolul 19.
Reconventionala.....
geo26
buna ziua! as vrea sa mi impartasiti opiniile dumneavostra fata de situatia urmatoare:
-am depus intampinare si reconventionala la cererea de chemare in ... (vezi toată discuția)