Subiect: Indemnizatie crestere al 2-lea copil
Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. In prezent, beneficiez de indemnizatie crestere copil (600 lei) pana la 8 aprilie 2010, cand fetita mea va implini 2 ani. Pe 25 aprilie 2010 urmeaza sa nasc cel de-al 2-lea copil. Inteleg din ce am citit pe forum ca voi beneficia de 600 lei/luna si pentru al 2-lea copil. Intrebarea mea este:
Ce se intampla in perioada cuprinsa intre 8 si 25 aprilie 2010? Pot solicita prenatal, iar dupa 25 april. postnatal? Sau va trebui sa inchei un contract cu Casa de asigurari de pe 8 pe 25 aprilie?
Va multumesc anticipat.
1. Nu trebuie sa incheiati contract cu Casa de sanatate.
2. Dupa expirarea CCC pana la 2 ani, faceti o cerere la angajator pentru incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii dupa care intrati in concediu de maternitate.
3. Dupa cele 42 de zile de la nasterea copilului solicitati iar suspendarea CIM pentru a intra in CCC pana la 2 ani.
Indemnizatie 2011
nico1_ro
Pe 8 decembrie primul copil a implinit 2 ani, iar pe 10 ianuarie 2011 se va naste al 2-lea copil.
1) Pentru perioada 8 decembrie si pana nasc trebuie sa cer ... (vezi toată discuția)