avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sotul, profitand de starea precara de sanatate a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sotul, profitand de starea precara de sanatate a sotiei a facut ...

Sotul, profitand de starea precara de sanatate a sotiei a facut fara stirea sau acordul acesteia, transfer bancar catre fiica lor (mai exista si un fiu care nu a primit nimic) din banii familiei si din restul a facut si act de donatie catre copii acesteia. Suplimentar, a trecut si masina de pe numele lui pe numele fiicei. Sursa sotului pt aceste active a fost valorificarea unor proprietati detinute in comun cu sotia obtinute in timpul casatoriei. Intrebarea este ce tip de actiune care ar anula aceste acte (ele nefiind clasificabile nici macar liberalitati excesive daca activele mobile si imobile ar fi in devalmasie si nedeterminabile ca si cota, fiind necesar acordul practic pentru orice suma cheltuita) ar putea sa faca sotia sau fiul in contextul in care nici nu si-au dat acordul pentru nimic din aceste instrainari din patrimonul comun.Si in mod distinct, in prealabil, este eligibila o actiune de a face pentru determinarea documentelor, actelor si faptelor care au stat la baza instrainarii patrimoniului, in contextul in care cei care au facut asta (tatal si fiica) nu pun la dispozitie niciun fel de documente sau informatii?Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:21, 3 August 2024
Fiul nu are nicio treaba cu patrimoniul părinților.
Soția nu are decât sa pretindă suma de bani care crede ca I se cuvine din patrimoniul comun.
Fiul nu are nicio treaba cu patrimoniul părinților.
Soția nu are decât sa pretindă suma de bani care crede ca I se cuvine din patrimoniul comun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa dobandita in timpul căsătoriei împărțită intre soție, copii si nepoti andr334cx andr334cx Buna ziua. Voi încerca sa detaliez cat mai complet situatia cu care ne confruntam in familie pentru a stii in ce pozitie se afla fiecare. In 2008 tataie, ... (vezi toată discuția)
Partaj divort Tatiana21 Tatiana21 Buna Situatia mea este urmatoarea, eu Nu mai stau cu sotul de ani de zile,dar nu suntem divortati si vreau sa cumpar fiicei mele un Apartment, mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Partaj, divort seniaanghel seniaanghel Am introdus actiunea de divort la notar in data de 25.07.2014, urmand a se finaliza si a primi certificatul de divort in 25.08.2014. Intrebarea mea este legata ... (vezi toată discuția)