avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Evacuarea din domiciliul comun a sotiei si a copilului ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Evacuarea din domiciliul comun a sotiei si a copilului monor

Deasemenea, ma gandesc sa depun o cerere printr-o ordonanta prezidentiala, din care rezulta faptul ca am fost data afara din casa impreuna cu copilul. nu vreau sa obtin reintegrarea mea si a copilului in acea casa ptr ca nu as fi in siguranta, vreau doar sa plateasca ptr faptele sale. mai pot face asta daca exista plangerea penala impotriva lui la parchet? In plus tot ceea ce s-a petrecut a fost la indemnul mamei lui, pe care acesta a adus-o sa locuiasca in acelasi imobil cu noi, in urma cu ceva vreme. ea continua sa locuiasca acolo, cu toate ca nu are domiciliul nici de fapt nici de drept acolo.
Am mentionat asta si in plangerea de la parchet.
Se vor lua masuri si impotriva mamei lui?
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 19:38, 10 Februarie 2010
Dinita Cristina a scris:

Deasemenea, ma gandesc sa depun o cerere printr-o ordonanta prezidentiala, din care rezulta faptul ca am fost data afara din casa impreuna cu copilul. nu vreau sa obtin reintegrarea mea si a copilului in acea casa ptr ca nu as fi in siguranta, vreau doar sa plateasca ptr faptele sale. mai pot face asta daca exista plangerea penala impotriva lui la parchet? In plus tot ceea ce s-a petrecut a fost la indemnul mamei lui, pe care acesta a adus-o sa locuiasca in acelasi imobil cu noi, in urma cu ceva vreme. ea continua sa locuiasca acolo, cu toate ca nu are domiciliul nici de fapt nici de drept acolo.
Am mentionat asta si in plangerea de la parchet.
Se vor lua masuri si impotriva mamei lui?

Cristina asta nu se numeste evacuare se numeste izgonira din domiciliu
In functie de faptul daca sinteti casatoriti, acea casa este bun propriu sau bun comun, daca este domiciliul ambilor soti, vei putea introduce diverse cereri si plingeri in functie de aceste conditii.
impotriva mamei nu se va lua nicio masura cu conditia sa nu fi savirsit vreo fapta de natura penala
Da, trebuie facuta o calificare exacta a situatiei.
Cautati sa consultati verbal un avocat pentru a se stabili clar ce este de facut.

avocat Claudiu Lascoschi
Dinita Cristina a scris:

A trecut o saptamana de cand am depus plangerea penala la parchet si nici o masura in privinta asta. de obicei cat dureaza pana se iau masuri in astfel de situatii? si care e procedura? sunt chemate ambele parti in fata unei autoritati judiciare, sau doar partea acuzata? la ce sa ma astept?
In ceea ce priveste recuperarea bunurilor, nu am nici o dovada ca ele au fost in acea casa decat martori (parintii, sora). incep sa ma obisnuiesc cu gandul ca nu vor mai putea fi recuperate...nici nu mai stiu daca mai exista.
va multumesc!

P.S. primul termen in procesul de divort este pe 18 feb. nu.mi doresc sa ma prezint. se poate desface casatoria fara sa fiu nevoita sa ma prezint?

Alina Stroila a scris:

cu privire la cererea de divort, daca dvs sunteti reclamanta si nu va prezentati, instanta respinge cererea ca nesustinuta, daca nu sunteti dvs reclamantaa si nu va prezentati procesul poate continua

Va rog sa folositi butonul "Raspunde", nu sa incepeti discutii noi.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2010
ContSters20980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuarea din domiciliul comun a sotiei impreuna cu copilul minor ContSters115122 ContSters115122 Buna ziua, Ce ar trebui sa fac ptr a-mi apara drepturile si pe cele ale copilului minor rezultat in timpul casniciei, in situatia in care am fost data ... (vezi toată discuția)
Amenintarea este motiv de plangere penala? mariapopescu mariapopescu Dupa decesul mamei,tata a ramas sa locuiasca in casa parinteasca cu fratele meu Din cauza unui teren pe care mi l-a donat mama acum cativa ani,fratele mi-a ... (vezi toată discuția)
Cine ce poate face ? MAdina MAdina doar la politistul la care sa depus plangerea se poate merge pentru a o retrage ? intreb deoarece de fiecare data cand merg la sectie nu il gasesc pe acel ... (vezi toată discuția)