avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, Am o întrebare legată de intabularea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, Am o întrebare legată de intabularea unei case. ...

Bună ziua,

Am o întrebare legată de intabularea unei case. Situația este următoarea: o doamnă dorește să vândă casa lăsată moștenire de bunica sa. Bunica ei a cumpărat această casă de la vânzătorul anterior în urmă cu aproape 50 de ani. Documentele originale nu mai sunt disponibile, iar nepoata doamnei, atunci când a încercat să intabuleze casa, s-a lovit de opoziția unei verișoare sau a unei nepoate a surorii persoanei de la care a fost cumpărată casa. Doamna a început demersurile pentru un proces, dar fiindcă a rămas însărcinată, nu l-a finalizat. Are martori care pot atesta situația descrisă. Întrebarea mea este dacă ar fi posibil să mi se facă o împuternicire (în calitate de cumpărător) pentru a mă ocupa de acest proces, deoarece doamna nu are bani și nici timp.

Multumesc frumos,
Ciprian
Cel mai recent răspuns: JiurecCiprian , utilizator 18:55, 5 August 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In calitate de cumparator nu, insa puteti fi pur si simplu mandatar sau ii puteti achita doamnei cheltuielile de judecata in mod direct: avocat, expert, taxa timbru etc. Indicat ar fi sa incheiati o promisiune inainte, ca sa fie lucrurile legal facute.
Ultima modificare: Luni, 5 August 2024
Liliana Gradinaru, Avocat
Multumesc frumos Liliana. Daca intabularea nu este facuta, cum se poate intocmii promisiunea? E suficent sa aibe titlul de proprietate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare teren extravilan aim aim Buna! Am si eu o problema bunica mea a cumparat 1,45 ha teren extravilan acum 5 ani de la o verisoara de-a ei avand ca acte doveditoare un antecontract si o ... (vezi toată discuția)
Promitent vanzator-promitent cumparator Chiriac Roxana Chiriac Roxana Am urmatoarea situatie: Dna Ionescu face un antecontract de vanzare-cumparare cu dna Popa prin care Popa declara ca a primit suma de 70 mil lei pentru casa ... (vezi toată discuția)
Mostenire magda19 magda19 Bunicii mei au facut testament pentru mine, una dintre nepoate, ei avand trei fete si 5 nepoti. Unul dintre bunici a decedat. Testamentul bunicilor a fost ... (vezi toată discuția)