Ocuparea abuziva a uscatoriei
Buna ziua, intr-un bloc de 4 etaje, uscatoria comuna se afla intre etaje. Suntem 5 ap. care au acces la uscatorie. De 50 de ani de cand locuim in bloc, uscatoria a fost pastrata goala fiind folosita doar pentru intins rufe. De 5 ani s-a mutat un vecin nou care, fara sa intrebe pe niciunul din cei 4 coproprietari ai uscatoriei, si-a depozitat 2 dulapuri si alte obiecte, ocupand aproape integral spatiul si facilitand cuibarirea porumbeilor, rezultatul fiind o mizerie de nedescris. Eu mi-am montat centrala termica de apartament iar cei de la gaze au pus contorul in uscatorie.
Cand am solicitat vecinului sa-si ia lucrurile din uscatorie pentru ca este parte comuna si nu a avut acordul nostru al celorlalti 4, mi-a raspuns ca o sa-si ia lucrurile cand o sa mut si eu contorul de gaz. De 5 ani ne rugam de el, purtam discutii care nu duc nicaieri, am ajuns la capatul rabdarii cu discutii amiabile.
Ce cale legala avem pentru rezolvarea problemei? Asociatia a intrebat la primarie, politie... toti ridica din umeri si nu ne pot ajuta.
Multumesc
mrays99
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca imi aduc aminte din ce am citit pe alte forumuri (cred ca gasiti si aici), in astfel de situatii, cand unii dintre proprietari si-au depozitat bunuri personale in spatiile comune, o solutie care inteleg ca a avut efect a fost reclamatia la Pompieri, ei fiind destul de stricti in a nu se ocupa genul asta de spatii...mai ales cele de acces. Avand in vedere faptul ca acolo exista un contor de gaze instalat de o firma agreata de compania care furnizeaza gaz, s-ar putea sa prezinte interes acest aspect....in cazul unei nenorociri, spatiile trebuiesc folosite potrivit destinatiei initiale, astfel incat Pompierii, in baza planului cladirii sa poata intervenii cat mai eficient....merita sa incercati si cu o reclamatie la Pompieri...amenzile date de ei nu sunt de neglijat, mai ales daca unele dintre bunurile depozite sunt inflamabile si prezinta riscuri.
Mutați problema în "curtea" nesimțitului folosind "argumentele" pe care este în stare să le priceapă nesimțitul ce ocupă abuziv spațiul ! Ați spus că sunt 5 apartamente: două ocupate de două familii de tineri neinteresați de problemă, unul ocupat de o bătrână, unul proprietatea dvs. și unu' aparținând nesimțitului.....Sfatul meu este să găsiți un moment prielnic în care să scoateți gioarsele din uscător, să le duceți în fața apartamentului nesimțitului și să schimbați/să montați yala ! O cheie rămâne la dvs., o cheie la bătrână și una de rezervă la una din familia de tineri...Cred că e eficient, nu încalcă nici o lege (cred !) și mută problema în curtea invadatorului ! Să se adreseze el justiției pentru că-i restricționați accesul în spațiul comun indivizibil.....Zic și io......În rest cred că varianta eficientă ar putea fi reclamația la pompieri !
Este gresita ideea ca doar in tribunal se poate ajunge. Din pacate insa nu stim intreaga situatie de fapt ca sa vedem alte solutii, iar cele legale, cu asociatia de proprietari, vad ca nu se intreprind.
Se poate notifica omul privind mai multe aspecte, insa nu cunosc situatia exacta ca sa stiu cu ce anume, depinde de masurile luate de asociatie.
Am avut situatii in care fiecare proprietar a fost obligat de asociatie sa evacueze, in caz contrar facea asociatia in baza AG asta. Nu i-au placut costurile.
De putut se poate, insa trebuie muncit pentru asta, nu face nimeni asta pentru noi, nu ne rezolva politia sau altcineva toate problemele noasgre, de persoane private. Nu au voie. Trebuie sa le reglam noi, ca sa nu se bage inutil autoritatile prin vietile noastre private.
Multumesc pentru sfaturi. Doamna Gradinaru, am ajuns sa cer sfaturi pe forum dupa ce am vorbit noi cu el si nu a facut nimic. Am sesizat asociatia, care l-a rugat sa elibereze uscatoria, apoi l-a notificat si in final l-a sommat. Raspunsul lui a fost ori "Da, da, o sa o eliberez." ori "Nu vreau, ce, sa-si mute si vecina contorul." Administratora a intrebat peste tot unde ar fi putut obtine o rezolvare inainte de a intenta un proces. Nu a obtinut decat ridicari din umeri si " Nu stim ce sa va spunem." trebuie sa rezolvati dumneavoastra. De aceea am intrebat daca asa cum el si-a bagat abuziv lucrurile acolo, noi si asociatia putem sa i le scoatem. Intelegeti ca zeci de ani a fost un spatiu gol, curat, unde se intindeau rufe, la fel ca toate celelalte uscatorii din bloc. Avem cate 4 pe scara, intre etaje, cu 5 apartamente pentru fiecare uscatorie. Toate sunt goale si curate, oamenii isi tin muraturile, carucioarele, saniile sau bicicletele la ei in apartament. Toti au inteles ca este un spatiu comun. Doar in cateva sunt instalate contoare de gaz individuale prin decizia furnizorului de gaz. Eu preferam sa fie langa usa de la apartament, era mai usor de citit de catre reprezentantul furnizorului, dar au spus ca asa e legea in cazul condominiilor cu uscatorii. Am avut noi ghinionul cu acest vecin. Ce poti raspunde la "Nu vreau!" ?