avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună. Dacă mă căsătoresc acum, menționez că ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună. Dacă mă căsătoresc acum, menționez că sunt văduvă, ...

Bună.Dacă mă căsătoresc acum,menționez că sunt văduvă, proprietatea mea e pe numele meu și al soțului decedat și am un singur fiu căruia vreau să îi rămână casa după moartea mea.Intrebarea mea e: Iubitul meu după căsătorie are dreptul,la proprietatea mea după decesul meu?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:48, 9 August 2024
Da, are dreptul la 1/4, în calitate de soț supraviețuitor.
Nu va casatoriti chiar acum, dezbateti succesiunea cu fiul și faceti partaj sau ii donati cota dvs si va pastrati dreptul de uzufruct. Sau ca să fiți sigura ca nu ramaneti singura și fără o cana nu apa, semnati cu fiul un contract de intretinere și va pastrati și dreptul de uzufruct.
Apoi va maritati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, soțul meu a decedat în ianuarie 2022, aveam împreună ... BarbuViorica BarbuViorica Bună ziua, soțul meu a decedat în ianuarie 2022, aveam împreună un apartament, o mașină, terenuri agricole ale lui și acțiuni la pilonul 2 ale ... (vezi toată discuția)
Sunt vaduv si locuiesc in apartamentul din care detin 5/8 cota ... Alexandru.Nita Alexandru.Nita Sunt vaduv si locuiesc in apartamentul din care detin 5/8 cota parte iar fiul meu detine 3/ 8. El locuieste intr-un apartament cumparat pe numele lui. Eu ... (vezi toată discuția)
Testament sau donatie? GeaninaC GeaninaC Buna ziua, am cateva intrebari despre o situatie cam incurcata, multumesc mult oricui imi poate da raspuns la intrebarile mele. Am plecat din tara in 2008 ... (vezi toată discuția)