Soţul meu a lucrat la o firmă, fiind şofer profesionist. În septembrie, şi-a făcut lichidarea şi s-a angajat la o altă firmă care figurează în ţară dar cu punctul de lucru în Italia.În ianuarie (după o pauză de 3 săpt.de minivacanţă), trebuia să se întoarcă din nou la muncă împreună cu ceilalţi colegi însă cu o zi înainte de plecare i s-a spus ca el să rămână în ţară şi să-şi facă lichidarea pentru că nu se merită să-i plătească firma contribuţiile dacă nu lucrează. Bine-nţeles că soţul a semnat lichidarea cu gândul că va fi pe o perioadă scurtă.Nu i s-a dat nici măcar o explicaţie de ce nu l-au mai vrut la muncă. MAi rău este că nu ştim dacă poate beneficia de şomaj în cazul în care a semnat,nu mai spun de şomaj tehnic, pentru că sunt sigură că se putea şi această variantă.
Întrebarea este: angajatorul avea dreptul să-i propună lichidarea fără nici un motiv? Ce drepturi ar fi avut soţul meu?
Va rog sa detaliati ce s-a intamplat cu desfacerea CIM,daca se poate cu ce art din Codul Muncii,pentru ca nu prea stim ce s-a intamplat si care a fost procedura urmata de angajator.
nu stiu ce intelegeti dvs prin lichidare. fisa de lichidare este un act care se semneaza de catre conducatorii unor compartimente dupa predarea ob. de inventar aflate in detinere , achitarea unor sume ptr care era debitor ,etc,toate acestea in cazul incetarii raporturilor de munca prin diverse cai :cerere, demisie ,restangere activitate , desfiintarea postului. nu precizati in ce baza s-a desfacut CIM