avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dreptul salariatului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dreptul salariatului

Soţul meu a lucrat la o firmă, fiind şofer profesionist. În septembrie, şi-a făcut lichidarea şi s-a angajat la o altă firmă care figurează în ţară dar cu punctul de lucru în Italia.În ianuarie (după o pauză de 3 săpt.de minivacanţă), trebuia să se întoarcă din nou la muncă împreună cu ceilalţi colegi însă cu o zi înainte de plecare i s-a spus ca el să rămână în ţară şi să-şi facă lichidarea pentru că nu se merită să-i plătească firma contribuţiile dacă nu lucrează. Bine-nţeles că soţul a semnat lichidarea cu gândul că va fi pe o perioadă scurtă.Nu i s-a dat nici măcar o explicaţie de ce nu l-au mai vrut la muncă. MAi rău este că nu ştim dacă poate beneficia de şomaj în cazul în care a semnat,nu mai spun de şomaj tehnic, pentru că sunt sigură că se putea şi această variantă.
Întrebarea este: angajatorul avea dreptul să-i propună lichidarea fără nici un motiv? Ce drepturi ar fi avut soţul meu?
Cel mai recent răspuns: maria_cseh , utilizator 17:38, 7 Februarie 2010
Va rog sa detaliati ce s-a intamplat cu desfacerea CIM,daca se poate cu ce art din Codul Muncii,pentru ca nu prea stim ce s-a intamplat si care a fost procedura urmata de angajator.
Nu i-au spus nimic despre desfacerea contractului de muncă.Aşa cum am menţionat mai sus, i s-a spus că până una alta, să semneze lichidarea.
Probabil aşa crede de cuviinţă angajatorul că nu trebuie să plătească contribuţiile după soţul.
nu stiu ce intelegeti dvs prin lichidare. fisa de lichidare este un act care se semneaza de catre conducatorii unor compartimente dupa predarea ob. de inventar aflate in detinere , achitarea unor sume ptr care era debitor ,etc,toate acestea in cazul incetarii raporturilor de munca prin diverse cai :cerere, demisie ,restangere activitate , desfiintarea postului. nu precizati in ce baza s-a desfacut CIM
ªtiu că soţul şi-a semnat desfacerea contractului de muncă. Cu ce articol din Codul Muncii, nu stim.

Alte discuții în legătură

Schimbarea deciziei de incetare a relatiei de munca erika31 erika31 buna ziua, am o intrebare referitoare la schimbarea deciziei de incetare a contractului de munca. Sotul meu a incetat activitatea cu firma la care a ... (vezi toată discuția)
Are dreptul la somaj in continuare? ContSters79307 ContSters79307 Va scriu in numele unei prietene batuta de soarta, de la tara , de care asa-zisiii patroni isi bat joc fara frica de Dumnezeu! Acum vreo 3,5 luni a intrat in ... (vezi toată discuția)
Despre contractul de munca corina 1 corina 1 buna ziua! am si eu o intrebare sotul s-a angajat in urma cu vreo 3 sapt la o firma .Cand s-a angajat i s- facut contract pe o perioada nedeterminata desi cand ... (vezi toată discuția)