avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1187 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua, Sunt absolvent al Facultății de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua, Sunt absolvent al Facultății de Electromecanică ...

Bună ziua,
Sunt absolvent al Facultății de Electromecanică Navală din cadrul Universității Maritime din Constanța, forma de învățământ IFR (Învățământ cu Frecvență Redusă), promoția 2020-2024.
Începând cu luna Noiembrie 2023, Autoritatea Navală Română a hotărât să nu mai recunoască diploma obținută în urma finalizării programelor de studii de licență desfășurate la forma de învățământ IFR de către Universitatea Maritimă din Constanța, în vederea susținerii examenelor de brevet pentru funcțiile de ofițer punte, ofițer mecanic și ofițer electric cu toate ca la începutul studiilor, respectiv 2020 exista aceasta acreditare din partea ANR, din cauze neinputabile mie.
Această decizie a generat prejudicii semnificative, afectându-mi evoluția profesională, imaginea și provocând dificultăți financiare considerabile, cu un impact direct asupra capacității mele de a-mi întreține familia.
Universitatea a găsit soluția de a ne transfera în anul IV, la forma de învățământ ZI, prin mobilitate interna, adică sa pierd bani, deoarece plătesc integral anul IV și un an din viata în condițiile în care am deja 40 de ani.
Am scris la Ministerul Public, pentru Procurorul General al României, raspunsul:"ASPECTELE SESIZATE EXCEDEAZĂ COMPETENTA MINISTERULUI PUBLIC".
Am scris la Ministerul Educației de la care am primit răspuns conform căruia diploma mea este perfect valabila. De la restul entitatilor (Ministerul Transporturilor, Avocatul Poporului, ANR, președenție, primului ministru, etc) încă nu am primit răspuns.

Întrebarea mea este: care este procedura prin care pot acționa statul roman într-o instanta internațională pentru faptul ca am pierdut ani din viata cu o facultate de stat care mi-a eliberat diploma de care nu ma pot folosi în România?;
sau varianta 2, cea în care fac un an la forma de învățământ ZI: care este procedura prin care pot acționa statul roman într-o instanta internațională pentru faptul ca am pierdut un an din viata?
Mulțumesc.
Ultima modificare: Marți, 20 August 2024
buz_oianu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:45, 20 August 2024
Doar dupa ce va judecati in tara, puteti actiona statul romna la CEDO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contencios administrativ johntvn77 johntvn77 Sunt din Constanta si intentionez sa actionez in contencios Ministerul Educatiei si o Universitate din Bucuresti (care de trei ani nu imi elibereaza diploma de ... (vezi toată discuția)
Oug 42/2015 mony_mt75 mony_mt75 MA numesc Monica si in anul 1998 a absolvit Faculatatea CONTABILITATE, RELATII FINANCIAR BANCARE SI VALUTARE INTERNE SI INTERNATIONALE UNIVERSITATEA ... (vezi toată discuția)
Facultatea la zi sau la distanta/ifr ? ContSters183660 ContSters183660 Ce parere aveti de invatamantul la distanta pentru facultatea de drept (la stat)? Trebuie sa aleg intre Universitatea Cuza la ZI sau Universitatea Lucian ... (vezi toată discuția)