Buna ziua . as Vrea sa ma ajutati si pe mine daca puteti cu czateva raspunsuri.
Sunt angajata la o firma de 2 ani si 2 luni pe post de casiera. Fata care era inainte in locul meu a fost in prenatal si acum vrea sa vina iarasi la munca, dar seful meu vrea sa ma concedieze pe mine ca sa poata veni ea. Tin sa mentionez ca este un singur post de casiera ,pe care il ocup eu. Se poate sa ma concedieze daca eu nu vreau sa plec, chiar daca eu am fost o angajata model si nu am cauzat probleme niciodata?
Buna ziua, stimata doamna e important de mentionat daca dumneavoastra ati fost angajata pe perioada determinata in locul fostei casiere sau ati fost angajata pe perioada nedeterminata.
Va rog mentionati ce fel de contract ati avut si ce este mentionat in el.
Fara date concrete nu va putem ajuta.
O zi buna.
Daca ati fost angajata cu CIM pe perioada nedeterminata puteti sa fiti concediata pe motive care nu tin de persoana salariatului. In aceste conditii veti beneficia de salariu compensator (mentionand ca functia dvs este cea de casier inclin sa cred ca este vorba de ramura comert...si astfel beneficiati de 2 salarii compensatorii , daca nu aveti contract colectiv de munca in care sa fie precizate mai multe salarii), plus dreptul de a beneficia de somaj.
Este cam greu sa fie concediata pentru motive neimputabile .. asta ar insemna desfiintarea postului de casier si reinfiintarea lui pentru a putea fi angajata persoana care vine din CIC.
In acest caz, desfiinţarea locului de muncă nu mai este efectivă în cazul în care postul nu este definitiv desfiinţat, deoarece concedierea este urmată, la scurt timp, de reînfiinţarea postului.
Nu neaparat. In practica, ii face decizie de reluare a activitatii salariatei care se intoarce din CIC, urmand ca la o zi diferenta sa o dea in preaviz conform art. 65 alin.1
Loc de munca
bodo gabriella
ma interesez pt o prietena de-a mea caruia in data de 19 noi.2009 ii expira concediul de maternitate pt cresterea copilului. Unde a lucrat ea inainte de ... (vezi toată discuția)