avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere legala?????
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere legala?????

Buna ziua,
Asi avea o intrebare in legatura cu concedierea: in urma cu cateva zile am fost concediata cu desfacerea contractului de munca pe motiv de indisciplina.Motivul: au aflat ca mi-am deschis o firma cu acelasi obiect de activitate ca si al lor.
Sa va spun si cum s-a intamplat totul: am lucrat o perioada la aceasta firma, dupa care......am hotart sa incep pe cont propriu.Firma am deschis-o la inceputul acestui an, dar nu am inceput activitatea deoarece inca eram angajata la firma de la care intentionam sa plec.Am avut o problema de sanatate, fapt pentru care am stat in concediu 2 saptamani, dupa care trebuia sa ma intorc la munca, acest lucru nefiind posibil deoarece firma la care eram angajata a descoperit faptul ca eu imi facusem o firma , dupa cum v-am zis cu acelasi domeniu de activitate.Astfel, au hotarat sa ma concedieze....trimitandu-mi prin posta atat referatul, convocarea, cat si decizia.Am fost convocata intr-o anumita ora, la o anumita data (chiar in ziua in care am primit si plicul), iar cand am mers la intalnire cu ei, acestia nu erau acolo.Ceea ce m-a deranjat a fost faptul ca ei au facut si decizia inainte sa se realizeze intalnirea noastra.Asi vrea sa va intreb, este legal asa ceva?? In acest plic ei imi spuneau ca daca imi doresc sa contestez aceasta decizie trebuie sa o fac in 30 zile.Va rog sa-mi spuneti ce sa fac???Sa-i dau in judecata sau nu?? Vreau sa va spun ca nici macar salariul nu mi l-au platit din luna decembrie!si in legatura cu firma pe care mi+am deschis+o.......nu aveam voie? pentru ca in contractul meu de munca nu era trecuta o astfel de clauza.....deci nu aveam cum sa stiu! si nici contract de confidentialitate nu aveam facut cu ei......Va rog sa ma ajutati!!! Ce sa fac??
Cel mai recent răspuns: esmeralda_hon , utilizator 19:24, 14 Februarie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
Din ce inteleg de la d-vs procedura de sanctionare nu a fost respectata fapt care va da extrem de multe sanse in instanta.
Trebuie sa atacati in instanta decizia de concediere, aveti sanse 100% sa catigati, si pe fond si pe forma, nu au respectat multe prevederi din CCMUN 2007-2010 art.75, studiati si veti vedea cum v-au fost incalcate drepturile.
Succes.
va multzumesc foarte mult pentru sfaturi! Imi sunt de mare ajutor!!
Ultima modificare: Duminică, 7 Februarie 2010
esmeralda_hon, utilizator
am o intrebare: se poate sa primesc doua referate si doua convocari de la aceeasi firma???? ma gandesc ca probabil si-au dat seama ca au gresit prima data si mi-au trimis din nou atat convocarea cat si referatul, de data aceasta fara decizie.Dar problema este ca mi-au fost trimise la adresa unde stau parintii mei, eu avand flotantul si stand in alt judet.am fost instiintata in convocare ca trebuie sa ma prezint la locul de munca in data de 15 dar eu de-abea azi am primit scrisoarea de la parintii mei.si ei au luat plicul de la posta in data de 17, in aceeasi zi trimitandu-mi-o mie tot prin posta.este legal ceea ce fac ei????

Alte discuții în legătură

Abateri disciplinare YoAlle YoAlle Buna ziua, 1. Termenul de 30 zile in care se aplica sanctiunea disciplinara este de la data luarii la cunostinta a referatului de sesizare sau a raportului ... (vezi toată discuția)
Angajat plecat padicam padicam Buna ziua, Un angajat al firmei noastre nu s-a mai prezentat le servici de cateva zile. Am inceput cercetarea prealabila concedierii disciplinare pt absentele ... (vezi toată discuția)
Concediere mihai_96 mihai_96 Buna ziua, acum 3 luni am fost concediat pe motive disciplinare, mai exact am vrut sa-mi dau demisia fara sa stau in preaviz iar angajatorul mi-a respins ... (vezi toată discuția)